Низоземац мијења Клопа на клупи Ливерпула

24.04.2024. 21:10
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Фудбалски клуб Ливерпул је јако близу именовања новог менаџера. То ће по свему судећи бити Низоземац, Арне Слот.

Јирген Клоп одлучио је након девет година напустити клупу Ливерпула. Искусни стручњак жели да се одмори од посла, а руководство "Моћних црвених" одавно је у потрази за његовим насљедником.

Као потенцијалне замјене спомињали су се Чаби Алонсо, Роберто Де Зерби и Рубен Аморим, али на крају нико од њих неће замијенити Клопа. Сада је први кандидат за менаџера Низоземац Арне Слот.

Овај 45-годишњак већ три године веома успјешно води екипу Фејенорда. Његов тим игра веома атрактиван и ефикасан фудбал, а то је оно што на "Ајнфилду" желе гледати.

Директни контакти са Слотом су већ успостављени. Ускоро ће се заказати још један састанак на којем ће се расправљати о кључним дијеловима пројекта.

Низоземац је тренутно главни фаворит за менаџерско мјесто великана с "Ајнфилда" и видјећемо хоће ли на крају заиста и добити овај посао. Све је веома близу реализације.

Арне Слот је тренерску каријеру почео у Камбуру. Потом је водио АЗ Алкмар, да би у јулу 2021. године преузео Фејенорд и његово довођење се испоставило као прави потез руководства тима из Ротердама.

Он је прошле године освојио титулу првака Низоземске, ове је већ узео Куп, а првенство ће завршити на другом мјесту иза ПСВ Еиндховена, али са пласманом у групну фазу Лиге шампиона.

Треба такође напоменути да је Слот водио Фејенорд до финала првог издања Лиге конференција у сезони 2021/22, али га је у одлучујућем мечу у Тирани надмудрио Жозе Мурињо с Ромом (1:0).

Низоземски новинар Марсел ван дер Кран наводи како је било само питање тренутка када ће неки енглески клуб покуцати на врата Фејенорда због Слота.

Он за 45-годишњака има само ријечи хвале. Истиче га као нешто невиђено у низоземском фудбалу.

- Било је само питање тренутка када ће енглески клуб покуцати на врата због њега. Не само да је успјешан менаџер, већ је импресионирао све својим нападачким фудбалом и стилом којег гаји и Пеп Гвардиола - наводи Марсел ван дер Кран.

Новинар је још додао:

"Не вјерујем да ће га Фејеноорд спријечити да дође. Ипак, тражиће фину одштету због чињенице да има двије године уговора."

Надовезао се:

"Играчи, клуб и навијачи га воле и сигурно да не желе да оде, али мораће Ливерпул платити добру одштету. Успјешан је тренер, направио је од Фејенорда шампионе, игра луд и секси фудбал. Веома је секси оно што доноси на терен".

Наставио је у истом тону:

- Овдје више нема шта освојити. Наредни корак је већа лига, а не постоји већа лига од Премијер лиге. Био бих изненађен да не прихвати понуду Ливерпула - рекао је Марсел ван дер Кран.

Арне Слот је Фејенорд водио у 146 утакмица и има учинак од 94 побједе, 29 неријешених утакмица и 23 пораза. Његова екипа забила је чак 329 голова, преноси "СпортСпорт".

Коментари 0
Повезане вијести
Ливерпул срушио Нотингем у надокнади надокнаде Ливерпул срушио Нотингем у надокнади надокнаде
Арсенал бољи од Ливерпула, Гарначо водио црвене ђаволе до побједе Арсенал бољи од Ливерпула, Гарначо водио црвене ђаволе до побједе
Клоп напушта Ливерпул на крају сезоне Клоп напушта Ливерпул на крају сезоне
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 43m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    3h 7m
    0
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    17h 51m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    3h 1m
    0
  • У недјељу гусларско вече у Палама
    23h 28m
    2