Nova knjiga Predraga Vujića "S tobom imam sve, bez tebe sam ništa"

26.01.2021. 15:51
0
IZVOR: SRNA

Profesor pravoslavne vjeronauke u Bosanskom Petrovcu Predrag Vujić objavio je knjigu pod nazivom "S tobom imam sve, bez tebe sam ništa", u kojoj većini zauzimaju žitije u stihu, kao i dvije poeme garavičkim i mučenicima Petrovačke ceste.

Autor je rekao da je u knjizi, koja je izašla iz štampe, proslavljena bezvremena bogočovječanska ljubav.

- U sjeni borbe sa trenutnim virusom zaboravili smo druge opasne viruse, a to su gordost, samoljublje, ništavilo i besmisao. Terapija za liječenje ovih virusa je jednostavna i svima dostupna, a to je zagrljaj. Zagrljaj koji uvodi u život, u ljubav, bezvremenu i vječnu. Tu ljubav pronašao sam u Bogu, Crkvi i svetima - naglašava Vujić.

Slika

Osim mnogobrojnih svetitelja čiju ljubav je opjevao, pjesnik u svojim stihovima proslavlja i ljubav garavičkih mučenika, kojima je napisao poemu "Garavice, mošti bez kivota".

Vujić je posebnu poemu posvetio i mučenicima Petrovačke ceste.

U knjizi se nalazi i nekoliko pjesama o Kosovu i Metohiji, otadžbini svetosavske i svetilazarevske vječne ljubavi.

Knjiga je objavljena uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa bihaćko-petrovačkog i rmanjskog Sergija i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Recenziju potpisuje Marko Radaković, pravoslavni teolog i katiheta iz Sombora.

Predrag Vujić, profesor pravoslavne vjeronauke u srednjim školama u Ribniku i Bosanskom Petrovcu, do sada je objavio dvije zbirke poezije - "Nebeska Krajina" i "Čežnja za dodirom smisla", te šest naučnih i stručnih radova iz oblasti teologije i istorije u domaćim časopisima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počeo 17. sabor srpskog izvornog narodnog stvaralaštva u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo 17. sabor srpskog izvornog narodnog stvaralaštva u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Ni Davidova ni carska ni spahijska (1902-2022) Ni Davidova ni carska ni spahijska (1902-2022)
Japanski navijači otkrili zašto ostaju čistiti stadione nakon utakmica Japanski navijači otkrili zašto ostaju čistiti stadione nakon utakmica
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    18h 57m
    4
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    2h 2m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    23h 30m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    21h 4m
    3
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    2h 9m
    0