Nova riječ u Hrvatskoj: Prsluk nazvali bezrukavnik

10.10.2021. 21:22
1
IZVOR: klix.ba

Nedugo nakon što je jedan zagrebački restoran privukao pažnju cijelog regiona predstavljajući mljevenike, koji neodoljivo podsjećaju na klasične ćevape, iz Hrvatske stiže još jedan novi naziv - bezrukavnik.

Društvenim mrežama trenutno kruži fotografija iz kataloga jedne prodavnice u Hrvatskoj, gdje je na sniženju plavi prsluk - ali je predstavljen pod nazivom bezrukavnik.

Iako nije poznato kada je izmišljena ova riječ, kao ni koliko se često i gdje koristi - jednostavnom internetskom pretragom pronaći ćete nekoliko stranica prodavnica koje pod ovim nazivom prodaju klasične prsluke.

Fotografija prsluka odnosno bezrukavnika postala je viralna na svim društvenim platformama.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 11.10.2021. 09:21
    Voljeli ih ili ne (a mnogo više razloga je za ovo drugo) svaka njima čast po ovom pitanju. Jezik je živa materija i nema ništa loše u tome da nastaju nove riječi kao što neke nestaju, odnosno zastarjevaju. Oni svoj jezik čuvaju za razliku od nas koji se davimo u moru turcizama, anglikanizama i raznih drugih ...izama.
Povezane vijesti
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Na pravoslavnoj crkvi u Petrinji osvanuli ustaški grafit Na pravoslavnoj crkvi u Petrinji osvanuli ustaški grafit
Ni poslije 31 godinu nema odgovornih za ubistva sedam srpskih civila u Mirlović polju Ni poslije 31 godinu nema odgovornih za ubistva sedam srpskih civila u Mirlović polju
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    7h 51m
    0
  • Slani mafini
    17h 12m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    19h 7m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    17h 1m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    11h 30m
    3