Novac iz gradskog ili opštinskih budžeta izdvojiti za osnivanje javne kuhinje

18.09.2021. 20:39
0
IZVOR: Katera

Analizom prikupljenih glasova u Katerinoj anketi, koja je sprovedena tokom mjeseca septembra 2021. godine, većina anketiranih građana smatra da uspostavljanje javne kuhinje treba biti prioritet za koji vlasti u gradu Istočno Sarajevo ili gradskim opštinama trebaju usmjeriti novac iz budžeta.

Za ovo pitanje odlučilo se 286 anketiranih građana ili 46,1 odsto od ukupnog broja ispitanika.

Njih 153 ili 24,7 odsto od ukupnog broja anketiranih ispitanika su glasali da se novac iz budžeta usmjeri za rješavanje pitanja urednog vodosnabdijevanja.

Da se novac iz budžeta grad ili opština izdvoji za izgradnju zatvorenog ili otvorenog bazena glasalo je 86 ispitanika ili 13,9 odsto od ukupnog broja ispitanika.

Za rješavanje pitanja deponije smeća glasalo je 37 učesnika u anketi ili 6 odsto od ukupnog broja anketiranih lica, dok njih 28 ili 4,5 odsto smatra da je novac potrebno izdvojiti za sufinansiranje nabavke udžbenika i školskog pribora za osnovce.

Da novac iz budžeta treba izdvojiti za pomoć sportistima i sportskim klubovima smatra 18 ispitanika ili 2,9 odsto od ukupnog broja učesnika u anketi, dok njih 12 ili 1,9 odsto tek smatra da novcem iz budžeta treba izgraditi savremeni bioskop.

Slika

Rezultati ankete na portalu Katera

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    18h 31m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    16h 45m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    14h 35m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    7h 0m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    12h 33m
    0