Novac namijenjen za vatromet biće usmjeren za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama

13.01.2023. 12:53
1
IZVOR: katera.news

Rukovodstvo Opštine Istočno Novo Sarajevo odlučilo je da odustane od vatrometa povodom dočeka pravoslavne Nove godine, te da sredstva u iznosu od 3.000 KM, namijenjena prvenstveno za organizaciju novogodišnjeg vatrometa, preusmjeri na račun Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama "Zagrljaj" iz Istočnog Sarajeva.

Odluka o neodržavanju novogodišnjeg vatrometa donijeta je na prijedlog načelnika Opštine Istočno Novo Sarajevo Jovana Katića.

- Svjesni činjenice da zvuk vatrometa i eksplozije može izazvati strah, šok i stres kod djece sa posebnim potrebama donesena je odluka o ukidanju istog – saopšteno je iz ove opštine.

Iz Opštine Istočno Novo Sarajevo uputili su apel građanima da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, da vode brigu o sigurnosti, naročito djece, te da budu svjesni vrlo negativnih posljedica koje takva buka ostavlja na njihovo fizičko i psihičko zdravlje.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Www 13.01.2023. 21:38
    Svaka čast na razmisljanju
Povezane vijesti
Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope" Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    22h 3m
    0
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    12h 47m
    2
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    20h 23m
    2
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    21h 54m
    0
  • Zemljotres u BiH
    13h 19m
    0