Новац намијењен за ватромет биће усмјерен за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама

13.01.2023. 12:53
1
ИЗВОР: katera.news

Руководство Општине Источно Ново Сарајево одлучило је да одустане од ватромета поводом дочека православне Нове године, те да средства у износу од 3.000 КМ, намијењена првенствено за организацију новогодишњег ватромета, преусмјери на рачун Удружења дјеце и омладине са посебним потребама "Загрљај" из Источног Сарајева.

Одлука о неодржавању новогодишњег ватромета донијета је на приједлог начелника Општине Источно Ново Сарајево Јована Катића.

- Свјесни чињенице да звук ватромета и експлозије може изазвати страх, шок и стрес код дјеце са посебним потребама донесена је одлука о укидању истог – саопштено је из ове општине.

Из Општине Источно Ново Сарајево упутили су апел грађанима да се суздрже од употребе пиротехничких средстава, да воде бригу о сигурности, нарочито дјеце, те да буду свјесни врло негативних посљедица које таква бука оставља на њихово физичко и психичко здравље.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Www 13.01.2023. 21:38
    Svaka čast na razmisljanju
Повезане вијести
Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе" Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО) Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Тежак судар ђачког аутобуса и аутомобила
    20h 12m
    0
  • Ученик (13) претучен у основној школи: "Сина ми је песницама ударао отац његовог вршњака"
    10h 56m
    2
  • У Источној Илиџи прва нерадна недјеља биће 6. октобра
    18h 32m
    2
  • Кроз гусле струјао и бол и надање цијелог народа: 257 година од рођења Филипа Вишњића
    20h 3m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    11h 28m
    0