Novi Katerini prijedlozi knjiga za čitanje

05.02.2023. 19:47
1
IZVOR: katera.news

Snijeg i led škripe pod nogama. Zima je stigla. Vrijeme je za toplinu doma, prstohvat cimeta u vrelom čaju, mekani vuneni džemper i dobru knjigu.

Portal Katera vam nudi prijedloge knjiga za čitanje u ove hladne dane, jer čitanje je jedinstveno i neponovljivo iskustvo.

Milutinov greh“, Vanja Bulić

U hladnoj novembarskoj noći, u Ulici kralja Milutina u Beogradu i ispred hrama Svete Nedelje u Sofiji, ubijena su na tajnom zadatku dva člana društva "Opus dei". Ubrzo se u svjetskim medijima objavljuje serija tekstova o srpskom kralju Milutinu sa istim ciljem: krivotvorenjem istorije dokazati da je Srbija u četrnaestom vijeku prišla rimokatoličkoj crkvi i priznala papu kao svog vrhovnog poglavara. Novinar Novak Ivanović otkriva povezanost dva ubistva i serije tekstova i upada u lavirint međunarodne zavjere iza koje stoje odmetnuti članovi društva "Opus dei". Oni su organizovali mrežu saradnika u Srbiji i Bugarskoj, stvorivši uporište u policiji, politici i mafiji.

Poslednje proleće u Parizu“, Jelena Bačić Alimpić

Jedna sasvim obična starost i rutinski novinarski zadatak spojiće sudbine dvije nepoznate žene. Marija Kolčak, štićenica sanatorijuma u Tulonu, ispričaće Olgi Lašez, novinarki uglednog pariskog magazina, tragičnu priču svog života. Sudbina emigranata iz carske Rusije, mračni svijet špijunaže, odanost ideologiji, laži uhoda, demona prošlosti i patnja gulaga – iznjedrile su istinu života jedne starice čija je vjera u ljubav bila isto toliko velika kao i njena bol.

Nada umire posljednja, nakon zavjere i izdaje.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Citalac 05.02.2023. 20:23
    E cuj Jelena. Prestacu citat ovaj portal.
Povezane vijesti
Katerini prijedlozi knjiga za ovu sedmicu Katerini prijedlozi knjiga za ovu sedmicu
Katerin prijedlog knjige za ovu sedmicu Katerin prijedlog knjige za ovu sedmicu
Naš prijedlog knjiga za čitanje Naš prijedlog knjiga za čitanje
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 1m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    21h 34m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 0m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 13m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 42m
    3