Nuždić: Srpska - jedini garant opstanka Srba

15.09.2023. 14:37
0
IZVOR: srna.rs

Vršilac dužnosti direktora Republikog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić rekao je da je Republika Srpska jedini garant opstanka Srba na ovim prostorima i da mlade generacije treba da znaju koliku je žrtvu podnio srpski narod za njeno stvaranje.

Nuždić je rekao Srni, nakon polaganja vijenaca u banjalučkom groblju Sveti Pantelija povodom Dana nestalih i poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, da se na ovaj dan treba prisjetiti velikih žrtava i načina na koji je, uz najveći angažman Vojske Republike Srpske, odbranjena Republika Srpska, za koju su živote dali srpski borci i civili.

Govoreći o traženju nestalih Srba u BiH, Nuždić je naglasio da je ovaj proces, prije svega, pitanje humanosti, zbog čega sa njega treba skinuti bilo kakav oblik politizacije.

- Porodice poginulih i nestalih iz Republike Srpske potpuno su u pravu kada izražavaju nezadovoljstvo procesom traženja nestalih Srba - rekao je Nuždić.

On je naveo da je proces traženja nestalih lica kompleksan i da vjeruje da će predstavnici institucija Srpske u saradnji sa porodica poginulih i nestalih u narednom periodu pronaći adekvatna rješenja kako bi se ovi problemi riješili.

U Banjaluci je danas obilježen Dan nestalih i poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u kojem je za slobodu Republike Srpske život dalo 23.659 boraca, a ubijeno je i nestalo 6.605 civila.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske
Danas isplata socijalnih davanja Danas isplata socijalnih davanja
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 53m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 26m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 52m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 5m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    11h 34m
    3