Нуждић: Српска - једини гарант опстанка Срба

15.09.2023. 14:37
0
ИЗВОР: srna.rs

Вршилац дужности директора Републиког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић рекао је да је Република Српска једини гарант опстанка Срба на овим просторима и да младе генерације треба да знају колику је жртву поднио српски народ за њено стварање.

Нуждић је рекао Срни, након полагања вијенаца у бањалучком гробљу Свети Пантелија поводом Дана несталих и погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату, да се на овај дан треба присјетити великих жртава и начина на који је, уз највећи ангажман Војске Републике Српске, одбрањена Република Српска, за коју су животе дали српски борци и цивили.

Говорећи о тражењу несталих Срба у БиХ, Нуждић је нагласио да је овај процес, прије свега, питање хуманости, због чега са њега треба скинути било какав облик политизације.

- Породице погинулих и несталих из Републике Српске потпуно су у праву када изражавају незадовољство процесом тражења несталих Срба - рекао је Нуждић.

Он је навео да је процес тражења несталих лица комплексан и да вјерује да ће представници институција Српске у сарадњи са породица погинулих и несталих у наредном периоду пронаћи адекватна рјешења како би се ови проблеми ријешили.

У Бањалуци је данас обиљежен Дан несталих и погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату у којем је за слободу Републике Српске живот дало 23.659 бораца, а убијено је и нестало 6.605 цивила.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 44m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 53m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 28m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 41m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 55m
    0