Obavještenje o izgledu, uređenju i održavanju javnih i privatnih objekata i površina po zonama na području opštine Istočna Ilidža

05.06.2023. 17:49
2
IZVOR: katera.news

Iz Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i civilnu zaštitu, Odsjek komunalne policije opštine Istočna Ilidža obavještava vlasnike privatnih parcela kao i građevinskih parcela na području ove opštine, da su u skladu sa odredbama Odluke o izgledu, uređenju i održavanju javnih i privatnih objekata i površina po zonama na području opštine Istočna Ilidža („Službene novine grada Istočno Sarajevo“, broj  13/17) dužni  da urede i održavaju svoje parcele, u skladu sa ovom Odlukom.

Iz ovog Odjeljenja podsjećanju da se uređenje i održavanje se vrši na način da se trava redovno kosi tako da ne bude viša od 30 centimentara, kao i da se ograde od ukrasne živice moraju redovno orezivati, tako da živica ne prelazi regulacionu, odnosno graničnu liniju sa javnom površinom i da svojom visinom ne ometa normalno odvijanje saobraćaja.

- Potrebno je redovno orezivati i kresati stabla tako da grane ne prelaze na javnu površinu i ne ometaju kretanje pješaka i vozila u saobraćaju, rezati stare i suve grane te uklanjati stabla koja ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine na javnim površinama; krčiti i uklanjati šikaru i trnje; sakupljati smeće sa travnatih površina, iz grmlja, živica i sl.; građevinski otpad sakupiti i odvesti na deponiju – naveli su iz ovog Odjeljenja, napominjujući da se pokošena travu i sijeno, te sakupljeno lišće, otpaci, grane i sl. moraju odmah ukloniti sa zelene površine.

Dodaju da se održavanje javnih zelenih i rekreacionih površina i zelenih površina u privatnom vlasništvu obavlja iz zdravstveno-higijenskih i bezbjedonosnih razloga, kao i zbog estetskog izgleda opštine.

U narednom periodu, napominju iz ovog Odjeljenja, komunalna policija opštine Istočna Ilidža će izvršiti kontrolu poštovanja Odluke o izgledu, uređenju i održavanju javnih i privatnih objekata i površina po zonama na području opštine Istočna Ilidža.

- Ukoliko se na licu mjesta ustanovi da se ne postupa u skladu sa navedenom odlukom, izdaće se prekršajni nalog i rješenjem dati rok za izvođenje naložene mjere. Ako se ne postupi po naloženim mjerama u rješenju ili se izvrši samo djelimično, komunalna policija će izdati prekršajni nalog vlasniku parcele i pristupiti izvršenju rješenja u skladu sa Zakonom o komunalnoj policiji – zaključili su iz Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i civilnu zaštitu, Odsjek komunalne policije opštine Istočna Ilidža.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Nikola 06.06.2023. 13:52
    Zašto ne pošaljete inspekciju da ukloni prvo krmetnjake, i praonice i ostale objekte koji kvare izgled jedne zone?Godinama se ništa ne radi po tom pitanju, krajnje je vrijeme da nešto preduzmete po tom pitanju.
  • Generic placeholder image
    Www 06.06.2023. 08:30
    Tako i treba,svima koji se ne pridržavaju,inace treba samo po djepu i onda se postuju pravila
Povezane vijesti
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Opština Istočna Ilidža podržala odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" Opština Istočna Ilidža podržala odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektr...
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    21h 45m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    19h 20m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    5h 19m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    3h 46m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    5h 38m
    0