Obavještenje o radovima na smanjenju neprihodovane vode na području Istočnog Sarajeva

24.03.2022. 18:27
0
IZVOR: katera.news

U narednom periodu mart-jun u opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža počeće aktivnosti na smanjenju neoprihodovane vode, saopšteno je iz KP "Vodovod i kanalizacija" a.d. Istočno Sarajevo.

Ova stavka odnosi se zapravo na smanjenje količina vode koja se izgubi usljed kvarova na vodovodnoj mreži, kraće od strane nelegalnih korisnika, utrošene, a neizmjerene i nenaplaćene količine vode, iz gradske hidrantske mreže, zbog neispravnih vodomjera i drugih razloga, kažu iz "Vodovoda i kanalizacije".

Planirano je da se prve aktivnosti na smanjenju neprihodovane vode u 2022. godini izvrše na DMA zoni Vojkovići, odnosno naselja Vojkovići i naselja Krupac.

Iz "Vodovoda i kanalizacije" kažu da će otkriveni kvarovi biti sanirani, a otkriveni nelegalni priključci blindirani te vlasnici pravno sankcionisani.

Radovi koji će se provoditi u periodu aktivnosti na smanjenju neprihodovane vode za DMA Vojkovići su stavljanje u funkciju (operativnost) svih zatvarača i hidranata, podjela DMA zone na podzone sa praćenjem noćnog protoka po podzonama, ugrađivanje logera pritiska po podzonama, zamjena starih vodomjera, lociranje nelegalnih priključaka i saniranje pojedinih dijelova mreže gdje se uzastopno na cjevovodu javljaju pucanja.

- Neki od navedenih radova kao što su stavljanje u funkciju zatvarača, te otklanjanje kvarova ili saniranje dotrajale mreže iziskivaće zasijecanje i prekopavanje asfaltnih površina saobraćajnica i trotoara - dodaju iz KP "Vodovod i kanalizacija" a.d. Istočno Sarajevo.

Zbog navedenih radova povremeno će dolaziti do kraćih prekida u isporuci vode ili do zamućenja vode u pojedinim dijelovima gradskog  vodovoda.

- Navedeni radovi imaju za cilj poboljšanje cjelokupnog stanja vodosnabdijevanja na području grada Istočno Sarajevo, te molimo  korisnike usluga  za razumijevanje i strpljenje - dodaje se u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zašto je dobro piti vodu s đumbirom i limunom Zašto je dobro piti vodu s đumbirom i limunom
Pogledajte koliko je BiH uvezla vode Pogledajte koliko je BiH uvezla vode
Novi udar na novčanike: Stižu li nam veći računi za vodu Novi udar na novčanike: Stižu li nam veći računi za vodu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    6h 21m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    19h 31m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 3m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    18h 22m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    22h 25m
    0