Обавјештење о радовима на смањењу неприходоване воде на подручју Источног Сарајева

24.03.2022. 18:27
0
ИЗВОР: katera.news

У наредном периоду март-јун у општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа почеће активности на смањењу неоприходоване воде, саопштено је из КП "Водовод и канализација" а.д. Источно Сарајево.

Ова ставка односи се заправо на смањење количина воде која се изгуби усљед кварова на водоводној мрежи, краће од стране нелегалних корисника, утрошене, а неизмјерене и ненаплаћене количине воде, из градске хидрантске мреже, због неисправних водомјера и других разлога, кажу из "Водовода и канализације".

Планирано је да се прве активности на смањењу неприходоване воде у 2022. години изврше на ДМА зони Војковићи, односно насеља Војковићи и насеља Крупац.

Из "Водовода и канализације" кажу да ће откривени кварови бити санирани, а откривени нелегални прикључци блиндирани те власници правно санкционисани.

Радови који ће се проводити у периоду активности на смањењу неприходоване воде за ДМА Војковићи су стављање у функцију (оперативност) свих затварача и хидраната, подјела ДМА зоне на подзоне са праћењем ноћног протока по подзонама, уграђивање логера притиска по подзонама, замјена старих водомјера, лоцирање нелегалних прикључака и санирање појединих дијелова мреже гдје се узастопно на цјевоводу јављају пуцања.

- Неки од наведених радова као што су стављање у функцију затварача, те отклањање кварова или санирање дотрајале мреже изискиваће засијецање и прекопавање асфалтних површина саобраћајница и тротоара - додају из КП "Водовод и канализација" а.д. Источно Сарајево.

Због наведених радова повремено ће долазити до краћих прекида у испоруци воде или до замућења воде у појединим дијеловима градског  водовода.

- Наведени радови имају за циљ побољшање цјелокупног стања водоснабдијевања на подручју града Источно Сарајево, те молимо  кориснике услуга  за разумијевање и стрпљење - додаје се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном
Погледајте колико је БиХ увезла воде Погледајте колико је БиХ увезла воде
Нови удар на новчанике: Стижу ли нам већи рачуни за воду Нови удар на новчанике: Стижу ли нам већи рачуни за воду
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    17h 4m
    10
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    23h 45m
    13
  • Васкрси васкрсле српске војске
    4h 4m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    4h 8m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    15h 52m
    0