Obavještenje o zimskom održavanju javnih površina na području opštine Istočna Ilidža

12.12.2022. 08:55
0
IZVOR: katera.news

Iz nadležnog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i civilnu zaštitu opštine Istočna Ilidža obavještavaju građane da je sve spremno za predstojeću zimsku sezonu.

Iz opštine Istočna Ilidža saopštili su da će tokom zimske sezone površinu na području ove opštine od 61.767 metara ulica, 42.485 metara trotoara i 25.325 metara kvadratnih parkinga čistiti firma ,,Ilidža putevi“ d.o.o i JKP ,,Komil“ a.d. Istočna Ilidža, kao i da će regionalni put R 446 na dužini od 1,20 km i magistralni put M 18 na dužini od 8,12 km održavati „Romanijaputevi“ a.d. Sokolac.

- Tokom trajanja zimske sezone od 15.11.2022. do 15.03.2023. godine, obaveza izvođača radova je mašinsko čišćenje snježnih padavina sa ulica, trotoara, trgova, javnih parkinga, mostova, te lokalnih i nekategorisanih puteva, sprečavanje nastanka poledica odnosno posipanje soli i abrazivnog materijala, mašinsko i ručno čišćenje slivnika, rigola i drugih odvoda – naveli su iz ove opštine.

Iz opštine Istočna Ilidža takođe napominju vlasnike i korisnike poslovnih prostora i objekata da su, tokom trajanja zimske sezone, dužni da uklanjaju snijeg i led sa javne površine uz objekat, a u širini najmanje dva metra.

Kako dalje navode iz ove opštine, snijeg i led ispred stambenih zgrada dužni su da uklanjaju stanari tih zgrada, svaki ispred svog ulaza u zgradu. Snijeg i led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada dužni su da uklanjaju vlasnici i korisnici zgrada ako predstavljaju opasnost za bezbjedno odvijanje saobraćaja, pješaka i vozila.

- Prilikom uklanjanja snijega i leda zabranjeno im je iznošenje i gomilanje snijega iz dvorišta,bašti i drugih slobodnih površina na ulice i trotoare; bacanje snijega i leda ispred zgrada na saobraćajnicu; zatvaranje snijegom i ledom slivnika i šahtova; deponovanje snijega i leda u parkove i zelene površine; sankanje i klizanje na javnim površinama – saopštili su iz opštine Istočna Ilidža uz napomenu da će ispekcijski nadzor nad prohodnosti kolovoza i trotora vršiti Odsjek komunalne policije ove opštine.

Programom rada zimske službe za sezonu 2022/2023. godine utvrđen je prioritet, redoslijed i način uklanjanja snijega i leda sa javnih površina, koji možete pogledati OVDJE

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO) Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 34m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 16m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 49m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 23m
    2
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    19h 51m
    0