Обавјештење о зимском одржавању јавних површина на подручју општине Источна Илиџа

12.12.2022. 08:55
0
ИЗВОР: katera.news

Из надлежног Одјељења за стамбено-комуналне послове и цивилну заштиту општине Источна Илиџа обавјештавају грађане да је све спремно за предстојећу зимску сезону.

Из општине Источна Илиџа саопштили су да ће током зимске сезоне површину на подручју ове општине од 61.767 метара улица, 42.485 метара тротоара и 25.325 метара квадратних паркинга чистити фирма ,,Илиџа путеви“ д.о.о и ЈКП ,,Комил“ а.д. Источна Илиџа, као и да ће регионални пут R 446 на дужини од 1,20 км и магистрални пут М 18 на дужини од 8,12 км одржавати „Романијапутеви“ а.д. Соколац.

- Током трајања зимске сезоне од 15.11.2022. до 15.03.2023. године, обавеза извођача радова је машинско чишћење сњежних падавина са улица, тротоара, тргова, јавних паркинга, мостова, те локалних и некатегорисаних путева, спречавање настанка поледица односно посипање соли и абразивног материјала, машинско и ручно чишћење сливника, ригола и других одвода – навели су из ове општине.

Из општине Источна Илиџа такође напомињу власнике и кориснике пословних простора и објеката да су, током трајања зимске сезоне, дужни да уклањају снијег и лед са јавне површине уз објекат, а у ширини најмање два метра.

Како даље наводе из ове општине, снијег и лед испред стамбених зграда дужни су да уклањају станари тих зграда, сваки испред свог улаза у зграду. Снијег и лед са кровова пословних и стамбених зграда дужни су да уклањају власници и корисници зграда ако представљају опасност за безбједно одвијање саобраћаја, пјешака и возила.

- Приликом уклањања снијега и леда забрањено им је изношење и гомилање снијега из дворишта,башти и других слободних површина на улице и тротоаре; бацање снијега и леда испред зграда на саобраћајницу; затварање снијегом и ледом сливника и шахтова; депоновање снијега и леда у паркове и зелене површине; санкање и клизање на јавним површинама – саопштили су из општине Источна Илиџа уз напомену да ће испекцијски надзор над проходности коловоза и тротора вршити Одсјек комуналне полиције ове општине.

Програмом рада зимске службе за сезону 2022/2023. године утврђен је приоритет, редослијед и начин уклањања снијега и леда са јавних површина, који можете погледати ОВДЈЕ

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 56m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 40m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 53m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 7m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 59m
    0