Obilježavanje 30 godina od prve smotre srpske policije na Sokocu

29.03.2022. 10:33
0
IZVOR: katera.news

Veterani službi bezbjednosti Republike Srpske, Podružnica Istočno Sarajevo, sutra će u Sokocu obilježiti 30 godina od prve smotre milicije Srpske Republike BiH.

Prema programu obilježavanjau 12.00 časova biće položeni vijenci i cvijeće, te služen pomen za poginule i preminule pripadnike MUP-a i Vojske Republike Srpske na Centralnom spomen-obilježju na Sokocu.

Za 12.30 časova planirana je posjeta Spomen-sobi posvećenoj poginulim borcima, a u 13.00 časova trebalo bi da bude organizovan prijem za delegacije i novinare.

Prije 30 godina, 30. marta 1992. godine na Sokocu je izvršena prva smotra, a milicioneri Srpske Republike BiH policije Republike Srpske dali su svečanu izjavu nakon usvajanja Ustava i Zakona o unutrašnjim poslovima.

Tog dana je u stroju bilo 230 milicionera/policajaca tadašnje Srpske autonomne oblasti /SAO/ Romanija, od kojih je 70 bilo osposobljeno za izvršavanje posebnih zadataka. Smotru je, u prisustvu velikog broja građana i zvaničnika, izvršio Mićo Stanišić, prvi ministar unutrašnjih poslova, a raport mu je predao pokojni Zoran Cvijetić, tadašnji ministar unutrašnjih poslova SAO Romanija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj U subotu obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    15h 59m
    0
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    3h 2m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    14h 21m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    23h 34m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    16h 35m
    3