Обиљежавање 30 година од прве смотре српске полиције на Сокоцу

29.03.2022. 10:33
0
ИЗВОР: katera.news

Ветерани служби безбједности Републике Српске, Подружница Источно Сарајево, сутра ће у Сокоцу обиљежити 30 година од прве смотре милиције Српске Републике БиХ.

Према програму обиљежавањау 12.00 часова биће положени вијенци и цвијеће, те служен помен за погинуле и преминуле припаднике МУП-а и Војске Републике Српске на Централном спомен-обиљежју на Сокоцу.

За 12.30 часова планирана је посјета Спомен-соби посвећеној погинулим борцима, а у 13.00 часова требало би да буде организован пријем за делегације и новинаре.

Прије 30 година, 30. марта 1992. године на Сокоцу је извршена прва смотра, а милиционери Српске Републике БиХ полиције Републике Српске дали су свечану изјаву након усвајања Устава и Закона о унутрашњим пословима.

Тог дана је у строју било 230 милиционера/полицајаца тадашње Српске аутономне области /САО/ Романија, од којих је 70 било оспособљено за извршавање посебних задатака. Смотру је, у присуству великог броја грађана и званичника, извршио Мићо Станишић, први министар унутрашњих послова, а рапорт му је предао покојни Зоран Цвијетић, тадашњи министар унутрашњих послова САО Романија.

Коментари 0
Повезане вијести
Лица лишена слободе у Сокоцу, одузета већа количина оружја и муницијe Лица лишена слободе у Сокоцу, одузета већа количина оружја и муницијe
Лажна дојава о подметнутој бомби у Oсновном суду на Сокоцу Лажна дојава о подметнутој бомби у Oсновном суду на Сокоцу
Три случаја вршњачког насиља током 10 мјесеци Три случаја вршњачког насиља током 10 мјесеци
Најчитаније
 • У пуцњави у Источном Новом Сарајеву рањена једна особа
  18h 12m
  3
 • Ево ко има законско право на субвенције за струју
  23h 11m
  2
 • Ухапшен осумњичени за брутално убиство у Бањалуци
  21h 26m
  1
 • Истрага против Џаке због дреса са именом Јашари?
  19h 22m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  13h 47m
  0