Obilježavanje Vidovdana u Trebinju

27.06.2020. 10:48
0
IZVOR: Srna

Vidovdan, krsna slava Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, sutra će biti obilježen u Trebinju.

Protokolom proslave predviđeno je da od 9.00 časova u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg bude služena Sveta arhijerejska liturgija i parastos srpskim vojnicima poginulim od Kosovskog boja do danas.

Nakon toga, u 11.30 časova uslijediće izjave, najavljeno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Proslavu Vidovdana tradicionalno organizuje Komanda Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka.

Planirano je da ovogodišnjoj proslavi prisustvuju najviši predstavnici političkog, javnog i kulturnog života i predstavnici nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata, ali u skladu sa aktuelnom situacijom i mjerama za suzbijanje širenja virusa korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    13h 20m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    12h 51m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    13h 14m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    9h 7m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    5h 2m
    2