Obilježeni Dan i krsna slava Pravnog fakulteta u Palama

31.10.2019. 15:45
0
IZVOR: SRNA

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Palama obilježio je danas Dan ove visokoškolske ustanove i slavu - Svetog Petra Cetinjskog.

Dekan Pravnog fakulteta Goran Marković rekao je novinarima da su između dvije slave realizovane brojne aktivnosti na unapređenju nastave i naučnog rada.

-Za studente je naročito značajno to što je malo promijenjen način studiranja i polaganja ispita da bismo ostali u vrhu fakulteta koji se odlikuju kvalitetnim znanjem -istakao je Marković.

On je naveo da je oko 80 studenata pohađalo praksu u sudovima i u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, uz pomoć kojih Fakultet pomaže studentima da nađu zaposlenje.

Marković naglašava da je njihova nova filozofija da studentima treba pružiti mogućnost da nauče i prolaze studentsku praksu, o čemu je postignut dogovor sa Pravobranilaštvom BiH i Republike Srpske i Ustavnim sudom BiH.

-Prošle sedmice smo imali i značajan naučni skup, najveći i najbolje kvalifikovan koji organizuju fakulteti društvenih i humanističkih nauka u Srpskoj. Na njemu je učestvovalo 60 autora i koautora iz šest zemalja i tako smo se pozicionirali kao vodeća naučnoistraživačka institucija - istakao je Marković.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je krsnu slavu Pravnom fakultetu u Palama i izrazio nadu da će nastaviti da bilježe samo uspjehe.

Lomljenju slavskog kolača prisustvovao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, načelnici opština Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić, Rogatica Milorad Jagodić, Trnovo Dragomir Gagović, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić i brojni gosti iz javnog i političkog života.

Nakon lomljenja slavskog kolača, održana je svečana akademija na kojoj su uručene diplome studentima prvog ciklusa, magistrima prava i magistrima pravnih nauka. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    7h 6m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    12h 21m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    23h 40m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    10h 7m
    0
  • Umrla glumica Radmila Živković
    8h 33m
    0