Objavljeno drugo izdanje knjige "Dnevnik ratnog hirurga"

10.06.2020. 14:48
0
IZVOR: SRNA

Generalni direktor Novinske agencije Republike Srpske - SRNA Radmilo Šipovac rekao je danas da je SRNA objavila drugo izdanje knjige "Dnevnik ratnog hirurga", čiji je autor legendarni doktor Miodrag Lazić, a odštampano je 5.000 primjeraka.

- U odnosu na izdanje iz 1996. godine, knjiga je bogatija za priče pacijenata koje je spasio legendarni doktor Lazić. Jedan od njih je napisao i predgovor u dopunjenom izdanju, a objavljeno je i nekoliko pjesama koje su posvećene ovom istinskom heroju srpskog naroda - rekao je Šipovac.

Šipovac je istakao da će tiraž biti poklonjen bibliotekama u Republici Srpskoj i Srbiji, institucijama i preduzećima.

- Imajući u vidu humanitarni rad ovog heroja, Srna, kao izdavač, i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, koje je podržalo ovaj projekat, odlučili su da knjiga bude podijeljena u Srpskoj i Srbiji - rekao je Šipovac.

On je naveo da su štampanje knjige pomogli Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, grad Istočno Sarajevo, opština Istočno Novo Sarajevo, "Putevi Republike Srpske", Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, "Elektroprivreda Republike Srpske" i akademski slikar Marko Kusmuk.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na doktora Miodraga Lazića Sjećanje na doktora Miodraga Lazića
Ispovijest udovice čuvenog doktora Laze: Radovao se penziji jer će tamo gdje mu je srce ostalo - na Ilidžu Ispovijest udovice čuvenog doktora Laze: Radovao se penziji jer će tamo gdje mu je srce os...
Zarada od filma o doktoru Laziću biće data za liječenje djece u Srbiji i Srpskoj Zarada od filma o doktoru Laziću biće data za liječenje djece u Srbiji i Srpskoj
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    16h 25m
    2
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    17h 38m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    18h 18m
    0
  • Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
    10h 41m
    0
  • Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu
    9h 52m
    0