Očevidac opisao užas tokom kojeg su poginuli supružnici Hršum

01.03.2022. 12:56
0
IZVOR: nezavisne.com

Dejan Granić, vozač koji je očevidac saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Hršum, Danijela (42) i Dario (50), te stravične scene nazvao je riječju "užas" i naglasio da je vozilo, u kojem su Hršumi bili kobnih momenata, nakon sudara letjelo četiri do pet metara unazad.

Granić je u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu svjedočio u procesu u kojem se, za izazivanje ove nesreće, sudi Amiru Kujoviću (37), a koji je, prema optužnici, vozeći "mercedes GLC 350" pijan i nedozvoljenom brzinom, prešao u suprotnu traku i udario u audi u kojem su bili supružnici Hršum.

Granić je, kako se prisjetio, vozio svoj automobil tridesetak metara iza automobila u kojim su bili Hršumovi. Sudeći prema njegovim riječima, Kujović je vozio obijesno i pri takvoj vožnji ovakav epilog je bio neizbježan.

Njegovim svjedočenjem nastavljeno je danas suđenje Kujoviću, dok je prošlo ročište održano 8. februara, a porodice stradalih o tome uopšte nisu bile obaviještene, pa nisu ni prisustvovale prošlom, jako bitnom ročištu.

- Sud nas je obavijestio da je zamjenik tužioca Halida Vrabac, koja je trebala odnosno bila obavezna da nas obavijesti o ročištu, propustila da to uradi. Ogorčeni smo zbog ovakvog nemara. Smatramo to ogromnim propustom. Njima je to tek jedan od predmeta, a mi smo izgubili svoje najmilije koje nikad nećemo prežaliti - ističu ožalošćene porodice u izjavi za "Nezavisne novine".

Ističu da je tog, 8. februara, bilo najvažnije ročište, pošto su svjedočili vještaci medicinske struke koji su radili obdukciju tijela Danijele i Daria.

- Šta ako nas djeca naših Danijele i Daria, za pet ili deset godina, budu pitala zašto nismo bili na tom bitnom ročištu - pita Miloš Dragović, Danijelin otac. On i Dariov otac Ratko Hršum danas su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli zahtjev da im se omogući transkript sa ročišta održanog 8. februara.

- Mi smo 7. oktobra 2021. godine imali sastanak sa Senaidom Ibrahimefendićem, predsjednikom Okružnog suda Istočno Sarajevo, na okolnosti da nismo bili pozvani na prethodno ročište od strane tadašnjeg tužioca Jasmina Šoše i na tom sastanku nam je rečeno da nam se to nikada više neće dogoditi - navodi se u zahtjevu, koji je u posjedu "Nezavisnih novina".

Slika

Foto: nezavisne.com

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodica nastradalih traži maksimalnu kaznu zatvora za Amira Kujovića Porodica nastradalih traži maksimalnu kaznu zatvora za Amira Kujovića
Novi detalji teške saobraćajne nesreće: Tinejdžer poginuo, 36 povrijeđeno Novi detalji teške saobraćajne nesreće: Tinejdžer poginuo, 36 povrijeđeno
Još traje istraga o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo novinar Goran Maunaga Još traje istraga o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo novinar Goran Maunaga
Najčitanije
  • Kako su se zavoljeli Ivo Andrić i Milica Babić – ljubav prikrivena snovima i hartijom
    16h 54m
    1
  • Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
    17h 26m
    1
  • Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
    19h 49m
    1
  • Jak zemljotres pogodio Srbiju
    12h 59m
    0
  • U Sarajevu pokrenuto klizište (FOTO)
    8h 27m
    0