Od bahatih vozača oduzeta 254 vozila

24.01.2023. 08:26
3
IZVOR: srna.rs

Od vozača, koji su više puta ugrozili bezbjednost saobraćaja na putevima Republike Srpske, prošle godine oduzeto je 254 vozila, privremeno ili trajno, a stručnjaci upozoravaju da je to dokaz da se mnogi ponašaju bahato za volanom zbog čega treba tragati za novim rješenjima kako bi se tome stalo u kraj.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske kažu da su od višestrukih povratnika u činjenju najtežih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja privremeno oduzeli 169 vozila, a na osnovu pravosnažnih i izvršnih rješenja sudova trajno je oduzeto 85 automobila.

Najveći broj privremeno oduzetih vozila tokom prošle godine evidentiran je na području u nadležnosti Policijske uprave Prijedor gdje je privremeno oduzeto 59 vozila, naveli su iz MUP-a.

Među najčešćim prekršajima, zbog kojih je policija Srpske privremeno oduzimala automobile, bila je vožnja pod uticajem alkohola i opojnih droga, odbijanje testiranja na prisustvo navedenih supstanci u organizmu, kao i upravljanje vozilom prije sticanja vozačke dozvole i tokom trajanja mjere zabrane vožnje.

Vršilac dužnosti zamjenika direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović smatra da su brojke o oduzetim vozilima za samo jednu godinu i te kako velike.

- Ukoliko se usvoje najnovije izmjene Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja u BiH s mnogo rigoroznijim odredicama u odnosu na važeće, broj oduzetih vozila samo će se dodatno povećati - rekao je Radović za "Glas Srpske".

Prednacrtom zakona o dopunama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja koji je pripremilo Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara predviđeno je privremeno i trajno oduzimanje vozila od vozača koji u dvije godine budu najmanje tri puta pravosnažno kažnjeni zbog najtežih prekršaja u saobraćaju.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Ludom radovanje 24.01.2023. 09:47
    A biće im vraćeno 255.
  • Generic placeholder image
    merc 24.01.2023. 09:05
    ko je dozvolio tolika dugovanja
  • Generic placeholder image
    Konacno 24.01.2023. 08:53
    Neka su krenuli da oduzimaju vozila. Ljudi voze sa preko vise hiljada KM u kaznama i nikom nista.
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi U Hrvatskoj u mnogim situacijama jedu jeftinije nego mi
Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 0m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    3h 24m
    0
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    18h 8m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    3h 18m
    0
  • U nedjelju guslarsko veče u Palama
    23h 45m
    2