Од бахатих возача одузета 254 возила

24.01.2023. 08:26
3
ИЗВОР: srna.rs

Од возача, који су више пута угрозили безбједност саобраћаја на путевима Републике Српске, прошле године одузето је 254 возила, привремено или трајно, а стручњаци упозоравају да је то доказ да се многи понашају бахато за воланом због чега треба трагати за новим рјешењима како би се томе стало у крај.

У Министарству унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске кажу да су од вишеструких повратника у чињењу најтежих прекршаја из области безбједности саобраћаја привремено одузели 169 возила, а на основу правоснажних и извршних рјешења судова трајно је одузето 85 аутомобила.

Највећи број привремено одузетих возила током прошле године евидентиран је на подручју у надлежности Полицијске управе Приједор гдје је привремено одузето 59 возила, навели су из МУП-а.

Међу најчешћим прекршајима, због којих је полиција Српске привремено одузимала аутомобиле, била је вожња под утицајем алкохола и опојних дрога, одбијање тестирања на присуство наведених супстанци у организму, као и управљање возилом прије стицања возачке дозволе и током трајања мјере забране вожње.

Вршилац дужности замјеника директора Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић сматра да су бројке о одузетим возилима за само једну годину и те како велике.

- Уколико се усвоје најновије измјене Закона о основама безбједности саобраћаја у БиХ с много ригорознијим одредицама у односу на важеће, број одузетих возила само ће се додатно повећати - рекао је Радовић за "Глас Српске".

Преднацртом закона о допунама Закона о основама безбједности саобраћаја који је припремило Министарство комуникација и транспорта у Савјету министара предвиђено је привремено и трајно одузимање возила од возача који у двије године буду најмање три пута правоснажно кажњени због најтежих прекршаја у саобраћају.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Ludom radovanje 24.01.2023. 09:47
    A biće im vraćeno 255.
  • Generic placeholder image
    merc 24.01.2023. 09:05
    ko je dozvolio tolika dugovanja
  • Generic placeholder image
    Konacno 24.01.2023. 08:53
    Neka su krenuli da oduzimaju vozila. Ljudi voze sa preko vise hiljada KM u kaznama i nikom nista.
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 43m
    0
  • Крађа у Палама
    15h 1m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 28m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    14h 16m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 37m
    0