Od danas obavezno korištenje zimske opreme

01.11.2021. 09:08
0
IZVOR: Katera

Policijska uprava Istočno Sarajevo podsjeća vozače motornih vozila da je stupanjem na snagu novog Pravilnika o saobraćaju u zimskim uslovima, od 1. novembra tekuće godine do 1. aprila sljedeće godine na snazi obaveza korištenja zimske opreme izuzev motornih vozila na dva ili tri točka, četvorocikla, traktora na točkovima i traktora na gusjenicama.

Pod zimskim uslovima na putu podrazumijeva se situacija kada pada snijeg i kada se snijeg nalazi na kolovozu, kada na kolovozu ima ugaženog i zaleđenog snijega, kada pada kiša i ledi se na kolovozu i kada je kolovoz zalađen.

U skladu sa navedenim pravilnikom pod zimskom opremom podrazumijevaju se pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima vozila, ili pneumatici za zimsku upotrebu na pogonskim točkovima i lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka i pneumatici za ljetnu upotrebu na svim točkovim sa najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije spremne za postavljanje na najmanje dva pogonska točka.

Policijski službenici PU Istočno Sarajevo će u narednom periodu vršiti pojačane kontrole vozila u pogledu ispunjavanja uslova za učestvovanje u saobraćaju, a posebno opremljenosti vozila sa zimskom opremom.

Iz PU Istočno Sarajevo apelujemo na vozače da u cilju poboljšanja bezbjednosti saobraćaja poštuju zakonske obaveze, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim i opremljenim vozilom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola
Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 4m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 11m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    16h 53m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 31m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 3m
    0