Од данас обавезно кориштење зимске опреме

01.11.2021. 09:08
0
ИЗВОР: Катера

Полицијска управа Источно Сарајево подсјећа возаче моторних возила да је ступањем на снагу новог Правилника о саобраћају у зимским условима, од 1. новембра текуће године до 1. априла сљедеће године на снази обавеза кориштења зимске опреме изузев моторних возила на два или три точка, четвороцикла, трактора на точковима и трактора на гусјеницама.

Под зимским условима на путу подразумијева се ситуација када пада снијег и када се снијег налази на коловозу, када на коловозу има угаженог и залеђеног снијега, када пада киша и леди се на коловозу и када је коловоз залађен.

У складу са наведеним правилником под зимском опремом подразумијевају се пнеуматици за зимску употребу на свим точковима возила, или пнеуматици за зимску употребу на погонским точковима и ланци за снијег, односно други уређаји за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка и пнеуматици за љетну употребу на свим точковим са најмањом дубином профила од 4 мм и ланци за снијег, односно други уређаји за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка.

Полицијски службеници ПУ Источно Сарајево ће у наредном периоду вршити појачане контроле возила у погледу испуњавања услова за учествовање у саобраћају, а посебно опремљености возила са зимском опремом.

Из ПУ Источно Сарајево апелујемо на возаче да у циљу побољшања безбједности саобраћаја поштују законске обавезе, те да у саобраћају учествују са технички исправним и опремљеним возилом.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Крађа у Палама Крађа у Палама
Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    21h 22m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 18m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    20h 22m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    17h 15m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    19h 12m
    0