Odbojkašica Jovana Papaz: U SAD živim svoj san

24.12.2019. 09:33
0
IZVOR: nezavisne.com

U Americi živim svoj san. Ovako je počela priču za "Nezavisne" Jovana Papaz, 21-godišnja odbojkašica iz Istočnog Sarajeva, koja danas sa velikim uspjehom igra odbojku i studira na koledžu u Arizoni.

Nekadašnja igračica Slavije, a zatim Jahorine slovila je za jednu od najtalentovanijih odbojkašica u BiH. Njen san je oduvijek bio da se otisne preko Bare, a način na koji je to uspjela je i više nego interesantan.

-Način na koji sam ja došla u SAD i dobila stipendiju jeste preko videa koji sam napravila još u srednjoj školi, poslala sam trenerima i onda dobila ponude od škola- ističe simpatična Jovana, koja se brzo adaptirala i postala jedan od zaštitnih znakova svoje ekipe.

Nekadašnja juniorska reprezentativka BiH već drugu godinu pohađa koledž Arizona. Priznaje da joj nije lako, ali da uz veliku želju i trud uspijeva uskladiti sve obaveze.

-Naravno da ništa nije lako, međutim uz trud i rad sve je moguće. Na početku je bilo teško, odvojiti se od porodice i otići na drugi kontinent, upoznavati nove ljude i novi način života. Vremenom sve dođe na svoje i sada mogu reći da uživam. Stekla sam mnogo prijatelja, naučila nove jezike- naglašava Papazova i dodaje:

-Obaveza je uvijek puno, posebno kada je sezona. Trenira se svaki dan, ide na časove, igraju se utakmice i putuje se mnogo. Biti sportista i student u isto vrijeme zahtjeva dosta truda i organizacije. Sistem igranja u Americi je specifičan, jer sezona traje samo nekoliko mjeseci. Ove godine izborili smo finale regionalnog prvenstva. Ovo je moja druga godina u Arizoni i već sljedećeg ljeta ću se prebaciti na univerzitet. Veoma mi je bitno da pronađem dobru školu, kako akademski, tako i za odbojku-

Iako u SAD ne postoji profesionalna liga u odbojci, naša sagovornica naglašava da je kvalitet odbojke veoma dobar, posebno na univerzitetima.

-Dosta igračica iz inostranstva dolazi baš u Ameriku zbog dobre odbojke. Živjeti daleko od porodice i viđati ih jednom ili dva puta godišnje je teško. Međutim, kada imaš svoje ciljeve i snove, moraš da se odrekneš mnogih stvari. Moj san je bio da odem u Ameriku i da upoznam nove ljude, putujem, učim jezike i igram odbojku. Sve od toga sam ostvarila. Imam dosta prijatelja iz cijelog svijeta, Kolumbije, Meksika, Japana, Perua, Italije, Engleske. Najviše njih sam upoznala upravo kroz sport i to je jedno veliko bogatstvo- rekla je Jovana Papaz.

Ambiciozna i već sada usješna mlada djevojka iz Istočnog Sarajeva, koja slobodno vrijeme najviše provodi kraj bazena, vjeruje da će i dalje živjeti svoj san, te da će i u budućnosti jednako dobro kao i do sada graditi karijeru kao odbojkašica, ali i steći zvanje akademskog građanina.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH
Odbojkašice iz Gacka osvojile Kup BiH Odbojkašice iz Gacka osvojile Kup BiH
Tijana Bošković proglašena za najkorisniju igračicu Tijana Bošković proglašena za najkorisniju igračicu
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    19h 40m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    18h 36m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    18h 40m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    15h 33m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    17h 30m
    0