Odbojkašice Srbije protiv Italije večeras brane evropski tron

04.09.2021. 19:21
0
IZVOR: KATERA

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije večeras od 20.00 časova igraju finale Evropskog prvenstva u beogradskoj "Štark areni" protiv reprezentacije Italije i samim tim brane titulu aktuelnog šampiona Evrope.

Reprezentacija Srbije je juče bila apsolutno dominantna protiv Turske, te uz malo muke savladala reprezentaciju Turske, koja je danas osvojila bronzanu medalju u borbi za treće mjesto.

Ekipa Zorana Terzića večeras će se protiv sjajne Italije boriti za zlato i odbranu evropskog trona.

Radi se o dvije ekipe koje su najviše pokazale na ovogodišnjem evropskom šampionatu, pa je preostalo još samo da međusobno odmjere snage i na beogradskoj pozornici i publici u "Štark areni" podare spektakl za kraj.

Srpske odbojkašice će tražiti put ka trećoj uzastopnoj tituli šampiona Evrope, a ukupno četvrtoj.

Prvu je reprezentacija Srbije osvojila u Beogradu 2011. godine, te zatim 2017. i 2019. godine.

Selekcija Italije, takođe, ima veliki motiv večeras u Beogradu, a to je doći do svog, ukupno, trećeg zlata na Evropskom šampionatu, nakon što su prvakinje Starog kontinenta bile 2007. i 2009. godine. 

Podsjećamo, posljednji okršaj reprezentativki Srbije i Italije bio je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju, kada je slavila srpska reprezentacija i prošla u polufinale. 

Igrale su Srpkinje i Italijanke još tri prijateljska meča ove godine, a sva tri osvojila je, pogađate ko? Srbija, naravno.

Sastale su se Srpkinje i Italijanke i u Ligi nacija, a trijumf je pripao srpskom kombinovanom timu, bez nekoliko važnih igračica koje nisu nastupile. 

Prije dvije godine, na EP 2019. u Ankari, Terzićeva ekipa eliminisala je Italiju u polufinalu, a prije tri godine, Srbija je slavila protiv Italije u trećoj rundi Svjetskog prvenstva.

Pamti se i trujumf reprezentacije Srbije i na Olimpijskim igrama u Riju protiv Italije, kao i u četvrtfinalu Evropskog šampionata 2013. godine.

Italija bi sa sastavom koji ima na okupu protiv mnogo svjetskih selekcija bila favorit, ali tu ulogu protiv Srbije ne može da ima.

U većini tih, navedenih, odigranih utakmica između Srbije i Italije Tijana Bošković dokazala je da nema više potrebe upoređivati nju sa najboljom odbojkašicom Italije Paolom Egonu, jer dileme više nema.

Bilećanka je definitivno danas ključni igrač reprezentacije Srbije i proći će još mnogo godina kada će se neka usuditi da joj parira.

Priliku da pred domaćom publikom u Beogradu reprezentativke Srbije na ovu izazovnu 2021. godinu imaju večeras od 20.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    9h 31m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    8h 27m
    0
  • Posljednji kondorov let
    21h 56m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    8h 31m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    5h 24m
    0