Одбојкашице Србије против Италије вечерас бране европски трон

04.09.2021. 19:21
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Женска одбојкашка репрезентација Србије вечерас од 20.00 часова играју финале Европског првенства у београдској "Штарк арени" против репрезентације Италије и самим тим бране титулу актуелног шампиона Европе.

Репрезентација Србије је јуче била апсолутно доминантна против Турске, те уз мало муке савладала репрезентацију Турске, која је данас освојила бронзану медаљу у борби за треће мјесто.

Екипа Зорана Терзића вечерас ће се против сјајне Италије борити за злато и одбрану европског трона.

Ради се о двије екипе које су највише показале на овогодишњем европском шампионату, па је преостало још само да међусобно одмјере снаге и на београдској позорници и публици у "Штарк арени" подаре спектакл за крај.

Српске одбојкашице ће тражити пут ка трећој узастопној титули шампиона Европе, а укупно четвртој.

Прву је репрезентација Србије освојила у Београду 2011. године, те затим 2017. и 2019. године.

Селекција Италије, такође, има велики мотив вечерас у Београду, а то је доћи до свог, укупно, трећег злата на Европском шампионату, након што су првакиње Старог континента биле 2007. и 2009. године. 

Подсјећамо, посљедњи окршај репрезентативки Србије и Италије био је у четвртфиналу Олимпијских игара у Токију, када је славила српска репрезентација и прошла у полуфинале. 

Играле су Српкиње и Италијанке још три пријатељска меча ове године, а сва три освојила је, погађате ко? Србија, наравно.

Састале су се Српкиње и Италијанке и у Лиги нација, а тријумф је припао српском комбинованом тиму, без неколико важних играчица које нису наступиле. 

Прије двије године, на ЕП 2019. у Анкари, Терзићева екипа елиминисала је Италију у полуфиналу, а прије три године, Србија је славила против Италије у трећој рунди Свјетског првенства.

Памти се и трујумф репрезентације Србије и на Олимпијским играма у Рију против Италије, као и у четвртфиналу Европског шампионата 2013. године.

Италија би са саставом који има на окупу против много свјетских селекција била фаворит, али ту улогу против Србије не може да има.

У већини тих, наведених, одиграних утакмица између Србије и Италије Тијана Бошковић доказала је да нема више потребе упоређивати њу са најбољом одбојкашицом Италије Паолом Егону, јер дилеме више нема.

Билећанка је дефинитивно данас кључни играч репрезентације Србије и проћи ће још много година када ће се нека усудити да јој парира.

Прилику да пред домаћом публиком у Београду репрезентативке Србије на ову изазовну 2021. годину имају вечерас од 20.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    1h 23m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    19h 6m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    20h 21m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    13h 23m
    5
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    20h 57m
    0