Odličan odziv dobrovoljnih davalaca krvi u Istočnom Sarajevu

26.12.2023. 14:19
0
IZVOR: katera.news

Na akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koju organizuje Udruženje dobrovoljnih davalaca Sarajevsko-romanijske regije, prikupljeno je 60 doza krvi.

Jelena Stojanović Lukić, šef Službe za transfuziologiju u Bolnici "Srbija", navela je da je ovo posljednja terenska akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini, te da su zadovoljni  odzivom.

Ona je naglasila da je današnja akcija jako značajna jer će tokom predstojećih praznika biti smanjen broj radnih dana i dobrovljnih davalaca krvi.

- Zato je jako značajno da na ovoj akciji prikupimo dovoljnu količinu krvi, kao i koncentrata trombocita – rekla je Lukićeva .

Prema njenim riječima, zalihe krvi u Službi za transfuziologiju u Bolnici "Srbija" su dobre.

Slika

Foto: katera.news

Ona se zahvalila Udruženju dobvrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, čiji članovi su ove godine sami organizovali 10 terenskih akcija, od ukupno 20 realizovanih, i pozvala sve ljude koji do sada nisu dali krv da se pridruže porodici dobrovoljnih davalaca.

Sekretar Udruženja Snježana Dodik rekla je da je tokom današnje rođendanske akcije ovog udruženja ukupno protokolisano 77 dobrovoljnih davalaca, te da je odziv odličan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 5m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    21h 38m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 4m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 17m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 46m
    3