Одличан одзив добровољних давалаца крви у Источном Сарајеву

26.12.2023. 14:19
0
ИЗВОР: katera.news

На акција добровољног даривања крви, коју организује Удружење добровољних давалаца Сарајевско-романијске регије, прикупљено је 60 доза крви.

Јелена Стојановић Лукић, шеф Службе за трансфузиологију у Болници "Србија", навела је да је ово посљедња теренска акција добровољног давања крви у овој години, те да су задовољни  одзивом.

Она је нагласила да је данашња акција јако значајна јер ће током предстојећих празника бити смањен број радних дана и добровљних давалаца крви.

- Зато је јако значајно да на овој акцији прикупимо довољну количину крви, као и концентрата тромбоцита – рекла је Лукићева .

Према њеним ријечима, залихе крви у Служби за трансфузиологију у Болници "Србија" су добре.

Слика

Фото: katera.news

Она се захвалила Удружењу добвровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије, чији чланови су ове године сами организовали 10 теренских акција, од укупно 20 реализованих, и позвала све људе који до сада нису дали крв да се придруже породици добровољних давалаца.

Секретар Удружења Сњежана Додик рекла је да је током данашње рођенданске акције овог удружења укупно протоколисано 77 добровољних давалаца, те да је одзив одличан.

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 22m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 31m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 36m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 6m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 19m
    0