Odličan trik kako da operete zagorjele šerpe

10.09.2024. 18:40
0
IZVOR: glassrpske.com

Čak i najvičnijima u kuhinji se ponekada desi da im hrana zagori i da kao rezultat dobiju uništen sud, tvrdokorne mrlje, koje djeluju da se nikada neće oprati.

Tada većina pribjegava grubom ribanju žicom ili agresivnim hemikalijama, ali kao i uvijek, rješenje se nalazi tamo gdje je i problem nastao – u vašoj kuhinji.

Iako je soda bikarbona višenamjensko sredstvo koje osim u ishrani, široku primjenu ima i u domaćinstvu kada je riječ o čišćenju, još jedna stvar, koju većina ljudi uvijek ima u svojoj kući, uklanja tvrdokorne, zagorjele tragove hrane na posuđu.

Riječ je o prašku za pecivo. Dakle, sve što vam je potrebno da biste u potpunosti i bez imalo muke oprali sud koji je zagorio, jeste jedna kesica ovog sredstva koje se najčešće koristi za pripremu kolača.

U zagorjeli sud sipajte tri prsta vode, dodajte prašak za pecivo i stavite da ključa. Zagorjeli dijelovi bi trebalo sami da počnu da se odvajaju, a možete se poslužiti i starom četkicom za zube ili namjenskom četkom za pranje sudova.

Ukoliko ne uspijete iz prvog puta, postupak ponovite, a šerpu ili bilo koji drugi sud potom operite po uobičajenom postupku, sa malo deterdženta i mlake vode.

Primjenom ovog trika uštedićete vrijeme i zagorjeli sudovi vam više neće zadavati glavobolje, a uvijek će biti blistavo čisti, prenosi Krstarica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjemenke bundeve su pravi izvor zdravlja Sjemenke bundeve su pravi izvor zdravlja
Da li znate pravilno da koristite aluminijumsku foliju? Da li znate pravilno da koristite aluminijumsku foliju?
Istraživanje pokazalo: Sok od brusnice ima uticaj na holesterol Istraživanje pokazalo: Sok od brusnice ima uticaj na holesterol
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 34m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 29m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 34m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 23m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 32m
    3