Одличан трик како да оперете загорјеле шерпе

10.09.2024. 18:40
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Чак и највичнијима у кухињи се понекада деси да им храна загори и да као резултат добију уништен суд, тврдокорне мрље, које дјелују да се никада неће опрати.

Тада већина прибjегава грубом рибању жицом или агресивним хемикалијама, али као и увијек, рјешење се налази тамо гдје је и проблем настао – у вашој кухињи.

Иако је сода бикарбона вишенамјенско средство које осим у исхрани, широку примјену има и у домаћинству када је ријеч о чишћењу, још једна ствар, коју већина људи увијек има у својој кући, уклања тврдокорне, загорјеле трагове хране на посуђу.

Ријеч је о прашку за пециво. Дакле, све што вам је потребно да бисте у потпуности и без имало муке опрали суд који је загорио, јесте једна кесица овог средства које се најчешће користи за припрему колача.

У загорјели суд сипајте три прста воде, додајте прашак за пециво и ставите да кључа. Загорјели дијелови би требало сами да почну да се одвајају, а можете се послужити и старом четкицом за зубе или намјенском четком за прање судова.

Уколико не успијете из првог пута, поступак поновите, а шерпу или било који други суд потом оперите по уобичајеном поступку, са мало детерџента и млаке воде.

Примјеном овог трика уштедићете вријеме и загорјели судови вам више неће задавати главобоље, а увијек ће бити блиставо чисти, преноси Крстарица.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјеменке бундеве су прави извор здравља Сјеменке бундеве су прави извор здравља
Да ли знате правилно да користите алуминијумску фолију? Да ли знате правилно да користите алуминијумску фолију?
Истраживање показало: Сок од бруснице има утицај на холестерол Истраживање показало: Сок од бруснице има утицај на холестерол
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    14h 54m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 45m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    16h 32m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    7h 58m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    10h 40m
    0