Održan radni sastanak o postupanju policije i medija na terenu

24.09.2019. 21:26
0
IZVOR: Srna

Radni sastanak o obavezama i postupanju policije i medija na terenu održan je danas u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, s ciljem podizanja saradnje na što veći nivo.

Na sastanku na Palama, kojem su prisustvovali predstavnici ove uprave i medija sa područja grada, zaključeno je da do sada na području Policijske uprave Istočno Sarajevo nije bilo većih nesporazuma između medija i policije, a obje strane izrazile su nadu da će tako i ostati.

Uzimajući u obzir težinu posla koju obavljaju i jedni i drugi, razgovarano je o načinu poboljšanja komunikacije na terenu, o postupanju policije i medija na mjestu događaja, kao i o smjernicama za poboljšanje te saradnje.

Na sastanku je bilo riječi i o zakonskoj regulativi i postupanju policijskih službenika prema medijima i medija prema policiji, o konkretnim smjernicama i odnosu medija na licu mjesta kada je riječ o mjestima na kojima su počinjena teža krivična djela ili gdje su se dogodile saobraćajne nezgode ili događaji od vitalnog značaja.

Učesnici sastanka istakli su da je obaveza novinara na terenu da ima jasno istaknutu akreditaciju, kako bi se razlikovao od ostalih učesnika na događajima, što olakšava saradnju medija i policije, a naglašeno je i da novinar mora da poštuje jasno izdato policijsko naređenje.

Novinari su istakli da je dosadašnja saradnja sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo korektna.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Policija ga isključila iz saobraćaja, on nastavio voziti i izazvao sudar Policija ga isključila iz saobraćaja, on nastavio voziti i izazvao sudar
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    16h 0m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 51m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 38m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 4m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 46m
    0