Одржан радни састанак о поступању полиције и медија на терену

24.09.2019. 21:26
0
ИЗВОР: Срна

Радни састанак о обавезама и поступању полиције и медија на терену одржан је данас у Полицијској управи Источно Сарајево, с циљем подизања сарадње на што већи ниво.

На састанку на Палама, којем су присуствовали представници ове управе и медија са подручја града, закључено је да до сада на подручју Полицијске управе Источно Сарајево није било већих неспоразума између медија и полиције, а обје стране изразиле су наду да ће тако и остати.

Узимајући у обзир тежину посла коју обављају и једни и други, разговарано је о начину побољшања комуникације на терену, о поступању полиције и медија на мјесту догађаја, као и о смјерницама за побољшање те сарадње.

На састанку је било ријечи и о законској регулативи и поступању полицијских службеника према медијима и медија према полицији, о конкретним смјерницама и односу медија на лицу мјеста када је ријеч о мјестима на којима су почињена тежа кривична дјела или гдје су се догодиле саобраћајне незгоде или догађаји од виталног значаја.

Учесници састанка истакли су да је обавеза новинара на терену да има јасно истакнуту акредитацију, како би се разликовао од осталих учесника на догађајима, што олакшава сарадњу медија и полиције, а наглашено је и да новинар мора да поштује јасно издато полицијско наређење.

Новинари су истакли да је досадашња сарадња са Полицијском управом Источно Сарајево коректна.

Коментари 0
Повезане вијести
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Полиција га искључила из саобраћаја, он наставио возити и изазвао судар Полиција га искључила из саобраћаја, он наставио возити и изазвао судар
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    14h 53m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 44m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    16h 31m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    7h 57m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    10h 39m
    0