Održan radni sastanak rukovodstva PU Istočno Sarajevo i MUP-a Kantona Sarajevo

10.11.2023. 15:22
1
IZVOR: katera.news

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac i komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Fatmir Hajdarević održali su danas radni sastanak u Sarajevu.

Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju bezbjednosti na području ove dvije uprave kao i saradnji i koordinaciji tokom spovođenju operativno-taktičkih mjera i radnji na suzbijanju svih vidova kriminaliteta.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo posebno se zahvalila načelniku Šehovcu i pripadnicima PU Istočno Sarajevo na izuzetnoj pomoći i saradnji prilikom lišenja slobode švedskih državljana osumnjičenih za krivično djelo "Ubistvo", koje se dogodilo 31. oktobra 2023. godine na području Sarajeva, naveli su iz PU Istočno Sarajevo.

Na sastanku su dogovorene i zajedničke aktivnosti vezane za saobraćaj na putnom pravcu Istočno Sarajevo-Sarajevo, a sve sa ciljem bržeg i sigurnijeg protoka vozila, putnika i roba u saobraćaju, posebno u periodu zimske turističke sezone, kada je velika posjećenost Olimpijskih planina Jahorina, Bjelašnica, Igman i Trebević.

- Postojeća saradnja i razmjena informacija biće nastavljena, sve u cilju podizanja stanja bezbjednosti na viši nivo i zaštite građana i njihove imovine na području ove dvije uprave - zaključuli su  Šehovac i Hajdarević.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Srđan 10.11.2023. 18:37
    Svaka čast. Samo saradnja Sarajevo i Istočno Sarajevo. Za budućnost omladine.
Povezane vijesti
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Krađa u Palama Krađa u Palama
U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica U Istočnom Sarajevu lišeno slobode osam lica
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 4m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    10h 28m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    8h 43m
    12
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    2h 2m
    4
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    10h 22m
    0