Održana policijska radionica za mlade u Istočnom Sarajevu

07.11.2022. 11:11
0
IZVOR: katera.news

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo održali su danas policijsku radionicu za mlade.

U okviru ove radionice, ispred Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo učenicima je prikazana policijska oprema, a potom je održano predavanje u Kulturnom centru Istočno Sarajevo.

Dejan Milović, kriminalistički inspektor Policijske stanice Istočna Ilidža, rekao je da u projektu učestvuju učenici od prvog do trećeg razreda Srednje škole „28. juni“ i Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, ističući da je cilj radionice upoznavanje mladih sa njihovim pravima i obavezama.

- Osnovni cilj radionice je približiti mladima policijsku profesiju, ali i skrenuti im pažnju na rizike njihovog ponašanja, te naglasati da se uvijek mogu obratiti policijskoj stanici i njenim službenicima da bi zaštitili svoja prava - rekao je on.

 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

Foto: katera.news

Milović je naglasio da su jedinice Žandarmerije, radnici kriminalističke policije i uniformisane policije Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo učenicima predstavili kriminalističko-tehničke uređaje, opremu, naoružanje, policijska vozila, te prostorije Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo.

On je objasnio da je ova uzrasna kategorija, najčešće nesvjesno, često počinilac prekršaja i krivičnih djela.

- Riječ je najčešće o starijim maloljetnim licima od 16 do 18 godina, koja, u dosta slučajeva, nisu svjesna svog ponašanja i kršenja zakona. Ova radionica je dobra jer se mogu upoznati sa zakonom i na taj način korigovati ponašanje – zaključio je on.

Učenica drugog razreda Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, Smjer farmaceutski tehničar, Marija Jovović rekla je da su ovakve radionice dobre jer time učenici dobiju priliku da nauče nešto novo, što mogu prenijeti svojim vršnjacima.

Učenik Srednje škole „28. juni“ Luka Kovačević rekao je da su učenici danas upoznati sa radom policije, te tehničkom opremom i naoužanjem koje koriste u svom radu.

Radionica je organizovana u okviru projekta „Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničkog kriminala u Republici Srpskoj“, pod pokroviteljstvom agencije „BH international“, koja je u saradnju sa MUP-om Republike Srpske potpisala memorandum o saradnji i realizaciji ovog projekta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisano 20 diplomiranih muzičara i 11 mastera muzičke umjetnosti (FOTO) Promovisano 20 diplomiranih muzičara i 11 mastera muzičke umjetnosti (FOTO)
Odličan odziv akciji dobrovoljnog darivanja krvi Odličan odziv akciji dobrovoljnog darivanja krvi
U Istočnom Sarajevu uhapšen Avganistanac po Interpolovoj potjernici U Istočnom Sarajevu uhapšen Avganistanac po Interpolovoj potjernici
Najčitanije
 • Milanko Cicović - ne uprlja srce mržnjom, a pokaza čojstvo i junaštvo
  11h 1m
  2
 • Opljačkan manastir Ostrog, identifikovana osumnjičena
  9h 4m
  0
 • Lice teško povrijeđeno prilikom slijetanja vozila sa kolovoza na putu Podromanija-Rogatica
  15h 20m
  0
 • Dejan Kojić kandidat DEMOS-a za načelnika opštine Pale
  9h 51m
  2
 • Krađa bicikala u Istočnoj Ilidži
  15h 13m
  1