Održana policijska radionica za mlade u Istočnom Sarajevu

07.11.2022. 11:11
0
IZVOR: katera.news

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo održali su danas policijsku radionicu za mlade.

U okviru ove radionice, ispred Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo učenicima je prikazana policijska oprema, a potom je održano predavanje u Kulturnom centru Istočno Sarajevo.

Dejan Milović, kriminalistički inspektor Policijske stanice Istočna Ilidža, rekao je da u projektu učestvuju učenici od prvog do trećeg razreda Srednje škole „28. juni“ i Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, ističući da je cilj radionice upoznavanje mladih sa njihovim pravima i obavezama.

- Osnovni cilj radionice je približiti mladima policijsku profesiju, ali i skrenuti im pažnju na rizike njihovog ponašanja, te naglasati da se uvijek mogu obratiti policijskoj stanici i njenim službenicima da bi zaštitili svoja prava - rekao je on.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Milović je naglasio da su jedinice Žandarmerije, radnici kriminalističke policije i uniformisane policije Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo učenicima predstavili kriminalističko-tehničke uređaje, opremu, naoružanje, policijska vozila, te prostorije Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo.

On je objasnio da je ova uzrasna kategorija, najčešće nesvjesno, često počinilac prekršaja i krivičnih djela.

- Riječ je najčešće o starijim maloljetnim licima od 16 do 18 godina, koja, u dosta slučajeva, nisu svjesna svog ponašanja i kršenja zakona. Ova radionica je dobra jer se mogu upoznati sa zakonom i na taj način korigovati ponašanje – zaključio je on.

Učenica drugog razreda Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, Smjer farmaceutski tehničar, Marija Jovović rekla je da su ovakve radionice dobre jer time učenici dobiju priliku da nauče nešto novo, što mogu prenijeti svojim vršnjacima.

Učenik Srednje škole „28. juni“ Luka Kovačević rekao je da su učenici danas upoznati sa radom policije, te tehničkom opremom i naoužanjem koje koriste u svom radu.

Radionica je organizovana u okviru projekta „Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničkog kriminala u Republici Srpskoj“, pod pokroviteljstvom agencije „BH international“, koja je u saradnju sa MUP-om Republike Srpske potpisala memorandum o saradnji i realizaciji ovog projekta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze
Sutra obilježavanje Dana nestalih Srba Sarajevsko-romanijske regije Sutra obilježavanje Dana nestalih Srba Sarajevsko-romanijske regije
Najčitanije
  • Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
    22h 17m
    0
  • Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice
    17h 3m
    0
  • Pošte Srpske privremeno zatvorile ispostavu u šalter sali Opštine Istočna Ilidža
    18h 18m
    0
  • Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
    18h 54m
    0
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    12h 54m
    0