Одржана полицијска радионица за младе у Источном Сарајеву

07.11.2022. 11:11
0
ИЗВОР: katera.news

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево одржали су данас полицијску радионицу за младе.

У оквиру ове радионице, испред Полицијске станице Источно Ново Сарајево ученицима је приказана полицијска опрема, а потом је одржано предавање у Културном центру Источно Сарајево.

Дејан Миловић, криминалистички инспектор Полицијске станице Источна Илиџа, рекао је да у пројекту учествују ученици од првог до трећег разреда Средње школе „28. јуни“ и Средњошколског центра „Источна Илиџа“, истичући да је циљ радионице упознавање младих са њиховим правима и обавезама.

- Основни циљ радионице је приближити младима полицијску професију, али и скренути им пажњу на ризике њиховог понашања, те нагласати да се увијек могу обратити полицијској станици и њеним службеницима да би заштитили своја права - рекао је он.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: katera.news

Миловић је нагласио да су јединице Жандармерије, радници криминалистичке полиције и униформисане полиције Полицијске станице Источно Ново Сарајево ученицима представили криминалистичко-техничке уређаје, опрему, наоружање, полицијска возила, те просторије Полицијске станице Источно Ново Сарајево.

Он је објаснио да је ова узрасна категорија, најчешће несвјесно, често починилац прекршаја и кривичних дјела.

- Ријеч је најчешће о старијим малољетним лицима од 16 до 18 година, која, у доста случајева, нису свјесна свог понашања и кршења закона. Ова радионица је добра јер се могу упознати са законом и на тај начин кориговати понашање – закључио је он.

Ученица другог разреда Средњошколског центра „Источна Илиџа“, Смјер фармацеутски техничар, Марија Јововић рекла је да су овакве радионице добре јер тиме ученици добију прилику да науче нешто ново, што могу пренијети својим вршњацима.

Ученик Средње школе „28. јуни“ Лука Ковачевић рекао је да су ученици данас упознати са радом полиције, те техничком опремом и наоужањем које користе у свом раду.

Радионица је организована у оквиру пројекта „Социјализација с правом и превенција малољетничког криминала у Републици Српској“, под покровитељством агенције „BH international“, која је у сарадњу са МУП-ом Републике Српске потписала меморандум о сарадњи и реализацији овог пројекта.

Коментари 0
Повезане вијести
Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени
Источно Сарајево богатије за четири становника Источно Сарајево богатије за четири становника
Вукадин: Број интервенција на десетогодишњем просјеку Вукадин: Број интервенција на десетогодишњем просјеку
Најчитаније
 • Преминуо Сретен Срето Петронић
  2h 17m
  0
 • "Краљица џепароша" поново у акцији
  9h 3m
  3
 • Земљотрес јачине 2,8 степена на подручју Сарајева
  8h 2m
  0
 • Вечерас у Палама хуманитарни Светосавски бал
  12h 50m
  4
 • Упозорење: Снажан циклон иде према региону, очекује се јако невријеме
  3h 29m
  0