Одржана полицијска радионица за младе у Источном Сарајеву

07.11.2022. 11:11
0
ИЗВОР: katera.news

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево одржали су данас полицијску радионицу за младе.

У оквиру ове радионице, испред Полицијске станице Источно Ново Сарајево ученицима је приказана полицијска опрема, а потом је одржано предавање у Културном центру Источно Сарајево.

Дејан Миловић, криминалистички инспектор Полицијске станице Источна Илиџа, рекао је да у пројекту учествују ученици од првог до трећег разреда Средње школе „28. јуни“ и Средњошколског центра „Источна Илиџа“, истичући да је циљ радионице упознавање младих са њиховим правима и обавезама.

- Основни циљ радионице је приближити младима полицијску професију, али и скренути им пажњу на ризике њиховог понашања, те нагласати да се увијек могу обратити полицијској станици и њеним службеницима да би заштитили своја права - рекао је он.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Миловић је нагласио да су јединице Жандармерије, радници криминалистичке полиције и униформисане полиције Полицијске станице Источно Ново Сарајево ученицима представили криминалистичко-техничке уређаје, опрему, наоружање, полицијска возила, те просторије Полицијске станице Источно Ново Сарајево.

Он је објаснио да је ова узрасна категорија, најчешће несвјесно, често починилац прекршаја и кривичних дјела.

- Ријеч је најчешће о старијим малољетним лицима од 16 до 18 година, која, у доста случајева, нису свјесна свог понашања и кршења закона. Ова радионица је добра јер се могу упознати са законом и на тај начин кориговати понашање – закључио је он.

Ученица другог разреда Средњошколског центра „Источна Илиџа“, Смјер фармацеутски техничар, Марија Јововић рекла је да су овакве радионице добре јер тиме ученици добију прилику да науче нешто ново, што могу пренијети својим вршњацима.

Ученик Средње школе „28. јуни“ Лука Ковачевић рекао је да су ученици данас упознати са радом полиције, те техничком опремом и наоужањем које користе у свом раду.

Радионица је организована у оквиру пројекта „Социјализација с правом и превенција малољетничког криминала у Републици Српској“, под покровитељством агенције „BH international“, која је у сарадњу са МУП-ом Републике Српске потписала меморандум о сарадњи и реализацији овог пројекта.

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 42m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 53m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 39m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 1m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 15m
    3