Održana svečana sjednica opštine Istočno Novo Sarajevo

01.06.2022. 10:47
0
IZVOR: katera.news

Na svečanoj sjednici opštine Istočno Novo Sarajevo donijete su odluke o dodjeli priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama koji su doprinijeli razvoju ove opštine.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić istakao je da se najveće priznanje - povelja opštine Istočno Novo Sarajevo, dodeljuje premijeru Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću za veliko razumijevanje i doprinos u razvoju ove opštine.

Povelja opštine Istočno Novo Sarajevo dodjeljuje se i gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću za dugogodišnji rad i doprinos razvoju opštine Istočno Novo Sarajevo.

- Plakata opštine Istočno Novo Sarajevo dodjeljuje se i JU Matična biblioteka Istočno Sarajevo za izuzetan rad i doprinos u kulturnom razvoju ove opštine – rekao je Katić.

Plakete su dodijeljene i Službi za anestezijologiju Bolnice „Srbija“ za nesebično požrtvovanje u borbi za živote oboljelih od kovida, zdravstevnoj ustanovi „Master fizikal“ za humanost i posvećenost lokalnoj zajednici, kao i doktorici Tamari Ivanović za humanost, nesebičan rad i požrtvovanost u brizi za zdravlje djece Istočnog Sarajeva.

Takođe, plaketa je dodijeljena i Olimpijskom centru Jahorina za iskazanu saradnju sa opštinskom upravom i približavanju zimskih sportova stanovnicima ove opštine.

Posthumno, plaketa se dodjeljuje Srđanu Trifkoviću za dugogodišnje njegovanje i promovisanje tradicije i običaja srpskog naroda sa područja Sarajevsko-romanijske regije – rekao je Katić.

Zahvalnice opštine Istočno Novo Sarajevo dodjeljuju se RTVIS i VIVO studiju za izuzetnu saradnju za Upravom opštine u promociji same opštine, kao i kulinarskoj sekciji Srednje škole „ 28. juni“ za postignute rezultate i promociju opštine.

Opština Istočno Novo Sarajevo zahvalnice dodjeljuje i Udruženju „Naša budućnost“ za humanitarni rad i Spomenki Radojević za dugogodišnji rad i posvećenost pacijentima Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Priznanja će biti dodijeljena večeras u 19. 00 časova na Svečanoj akademiji opštine Istočno Novo Sarajevo povodom krsne slave i obilježavanja 30 godina postojanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita
Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO) Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    3h 51m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    7h 54m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    9h 58m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    22h 34m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    7h 12m
    0