Održano muzičko-poetsko veče za Miloša (FOTO)

23.03.2023. 20:01
0
IZVOR: katera.news

Muzičko-poetsko veče za Miloša Božovića, u organizciji recitatorske i muzičke sekcije JU Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, održano je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, a sav novac od prodaje ulaznica namijenjen je za Miloševo liječenje.

Kako navodi Božica Jeftović, profesor u ovoj školi, učenici muzičke i recitatorske sekcije su vrijedno radili u posljednje vrijeme i pripremili bogat i zanimljiv repertoar.

- Program je osmišljen u tri bloka. Prvi blok je rodoljubivog karaktera, gdje će se kazivati stihovi koji govore o istoriji i junaštvu našeg naroda, a muzičari će se predstaviti sa tradicionalnim etno pjesmama. Drugi blok čine pjesme ljubavnog i misaonog karaktera. Treći, posljednji blok je šaljivog karaktera, jer nam je zajednička želja bila da se veče završi s osmijehom na licu posjetilaca - navela je ona.

Jeftovićeva je napomenula da ovo nije prvi put da se Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“ uključio u humanitarne akcije, posebno kad je riječ o Milošu, koji je i bivši učenik ove škole.

- U humanitarnim akcijama za Miloša smo učestvovali svih prošlih godina. Kada je riječ o ovogodišnjoj akciji, učestvovali su, osim muzičke i recitatorske, sekcije Farmakon, zdravstvene zaštite, duhovnosti, kreativnosti i ekološka sekcija, te organizacije Crvenog krsta i Savjeta učenika. Osim toga, svi učenici i zaposleni dali su svoj doprinos - navela je Jeftovićeva.

Ona posebno ističe humanost srednjoškolaca, naglašavajući da učenici ove škole imaju razvijenu humanitarnu svijest i da su uvijek spremni pomoći i odazvati se svim humanitarnim pozivima i akcijama.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: katera.news

Marija Ninković, član muzičke sekcije Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, rekla je da se muzička sekcija, koja broji 25 članova, predstavila sa filmskim, tradicionalnim i popularnim pjesmama.

- Večeras se predstavljamo sa pet kompozicija. Riječ je o „Ima nešto u tom što me nećeš“, „Masters rumba“, „Nije htjela“, „Moja posljednja i prva ljubavi“ i „Vila s Košara“ - objasnila je ona.

Dodaje da se ova sekcija uvijek rado odazove humanitarnim akcijama.

- Nadamo se da će naš večerašnji skromni doprinos pomoći da naš Miloš što prije ozdravi - zaključila je ona.

Ana Jovančić, član recitatorske sekcija ove škole, podsjetila je da je Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“, osim večerašnjeg humanitarnog koncerta, prethodnih dana organizovao i humanitarni bazar za Miloša.

- Učenici su mogli, kroz različite sekcije, da pokažu svoje rukotvorine i da se na taj način prikupi potreban novac - rekla je ona.

Prema njenim riječima, recitatorska sekcija se predstavila u ljubavnom bloku, a pripreme su, kako navodi, trajale oko mjesec dana, s tim da najviše obaveza bude u posljednjoj sedmici priprema.

Jovančićeva navodi da su ovakve humanitarne akcije veoma važne jer se odazove veliki broj ljudi.

- Mnogi sugrađani su kupili kartu, a možda neće ni doći. Neki daju novac, a nisu tražili rukotvorinu zauzvrat. Ljudi se zaista odazovu, a učenici prikažu neku svoju umjetnost i sve se poveže s ciljem da se učini dobro djelo - objasnila je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO) Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
Učenici SŠC „Istočna Ilidža“ obilježili Svjetski dan zdravlja i prikupljali novac za Veru Učenici SŠC „Istočna Ilidža“ obilježili Svjetski dan zdravlja i prikupljali novac za Veru
Muzičko-poetsko veče „Stihovanje“ 15. aprila u Han Pijesku Muzičko-poetsko veče „Stihovanje“ 15. aprila u Han Pijesku
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    7h 9m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    19h 9m
    7
  • Reli odnio sedam života, poginula i djevojčica
    20h 43m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    4h 38m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    3h 56m
    0