Одржано музичко-поетско вече за Милоша (ФОТО)

23.03.2023. 20:01
0
ИЗВОР: katera.news

Музичко-поетско вече за Милоша Божовића, у организцији рецитаторске и музичке секције ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“, одржано је вечерас у Културном центру Источно Ново Сарајево, а сав новац од продаје улазница намијењен је за Милошево лијечење.

Како наводи Божица Јефтовић, професор у овој школи, ученици музичке и рецитаторске секције су вриједно радили у посљедње вријеме и припремили богат и занимљив репертоар.

- Програм је осмишљен у три блока. Први блок је родољубивог карактера, гдје ће се казивати стихови који говоре о историји и јунаштву нашег народа, а музичари ће се представити са традиционалним етно пјесмама. Други блок чине пјесме љубавног и мисаоног карактера. Трећи, посљедњи блок је шаљивог карактера, јер нам је заједничка жеља била да се вече заврши с осмијехом на лицу посјетилаца - навела је она.

Јефтовићева је напоменула да ово није први пут да се Средњошколски центар „Источна Илиџа“ укључио у хуманитарне акције, посебно кад је ријеч о Милошу, који је и бивши ученик ове школе.

- У хуманитарним акцијама за Милоша смо учествовали свих прошлих година. Када је ријеч о овогодишњој акцији, учествовали су, осим музичке и рецитаторске, секције Фармакон, здравствене заштите, духовности, креативности и еколошка секција, те организације Црвеног крста и Савјета ученика. Осим тога, сви ученици и запослени дали су свој допринос - навела је Јефтовићева.

Она посебно истиче хуманост средњошколаца, наглашавајући да ученици ове школе имају развијену хуманитарну свијест и да су увијек спремни помоћи и одазвати се свим хуманитарним позивима и акцијама.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Марија Нинковић, члан музичке секције Средњошколског центра „Источна Илиџа“, рекла је да се музичка секција, која броји 25 чланова, представила са филмским, традиционалним и популарним пјесмама.

- Вечерас се представљамо са пет композиција. Ријеч је о „Има нешто у том што ме нећеш“, „Мастерс румба“, „Није хтјела“, „Моја посљедња и прва љубави“ и „Вила с Кошара“ - објаснила је она.

Додаје да се ова секција увијек радо одазове хуманитарним акцијама.

- Надамо се да ће наш вечерашњи скромни допринос помоћи да наш Милош што прије оздрави - закључила је она.

Ана Јованчић, члан рецитаторске секција ове школе, подсјетила је да је Средњошколски центар „Источна Илиџа“, осим вечерашњег хуманитарног концерта, претходних дана организовао и хуманитарни базар за Милоша.

- Ученици су могли, кроз различите секције, да покажу своје рукотворине и да се на тај начин прикупи потребан новац - рекла је она.

Према њеним ријечима, рецитаторска секција се представила у љубавном блоку, а припреме су, како наводи, трајале око мјесец дана, с тим да највише обавеза буде у посљедњој седмици припрема.

Јованчићева наводи да су овакве хуманитарне акције веома важне јер се одазове велики број људи.

- Многи суграђани су купили карту, а можда неће ни доћи. Неки дају новац, а нису тражили рукотворину заузврат. Људи се заиста одазову, а ученици прикажу неку своју умјетност и све се повеже с циљем да се учини добро дјело - објаснила је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО) Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
Ученици СШЦ „Источна Илиџа“ обиљежили Свјетски дан здравља и прикупљали новац за Веру Ученици СШЦ „Источна Илиџа“ обиљежили Свјетски дан здравља и прикупљали новац за Веру
Музичко-поетско вече „Стиховање“ 15. априла у Хан Пијеску Музичко-поетско вече „Стиховање“ 15. априла у Хан Пијеску
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 12m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    11h 42m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    20h 5m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    11h 23m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    16h 34m
    0