Odvijanje saobraćaja bez zastoja

18.07.2020. 09:23
0
IZVOR: Srna

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, kolovozi su suvi i mjestimično vlažni, a vozačima se savjetuje oprez zbog mogućih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na relaciji Banj Brdo-Bijeljina-Rača do ponedjeljka, 20. jula, kreće se vanredni prevoz, pa se vozačima savjetuje da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Radovi se izvode na auto-putu Gradiška-Banjaluka, Ljubinje-Trebinje u mjestu Tulje, Crna Rijeka-Bjelajce, na području Vlasenice, Prijedora, Prnjavora, Banjaluke, Kotor Varoša, Broda, na području Doboja prema granici sa FBiH, te dionicama Drinjača-Milići-Vlasenica, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Šekovići-Caparde.

Na području FBiH radovi se izvode u tunelima Ormanica na dionici Srebrenik-Orašje, Vinac na putu Jajce-Donji Vakuf i Jasen na putu Prozor-Jablanica zbog čega je obustavljen saobraćaj, a u funkciji su alternativni pravci.

Radovi su i dalje aktuelni u tunelu Vranduk kod Zenice, te na mostu u naselju Reljevo na putu Jošanica-Stup, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu, gdje je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacije mostova na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod u mjestu Drenik, Olovo-Semizovac preko rijeke Ljubine, na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraćaj se odvija usporeno.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Iz AMS-a podsjećaju da graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Od 16. jula omogućen je ulazak u BiH za državljane zemalja EU i zemalja Šengena uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Stranci koji su u braku sa BiH državljaninom/kom uz priloženi vjenčani list mogu ući u BiH bez testa. Isto važi i za djecu stranih državljana, čiji je jedan od roditelja BH državljanin /za maloljetnu djecu treba pokazati rodni list/.

Znači, mogućnost ulaska u BiH na osnovu bliskog srodstva /supružnik, dijete/ bez testa, ostvaruju samo bračni partneri ili djeca državljana BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pojačan saobraćaj na graničnim prelazima Pojačan saobraćaj na graničnim prelazima
Kolovozi mjestimično klizavi, opasnost od odrona Kolovozi mjestimično klizavi, opasnost od odrona
Pojačana frekvencija vozila na nekoliko prelaza sa Hrvatskom Pojačana frekvencija vozila na nekoliko prelaza sa Hrvatskom
Najčitanije
  • Major Milan Tepić i Stojadin Mirković - vojnici do posljednjeg daha
    16h 3m
    16
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    4h 54m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    10h 32m
    0
  • Služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža (FOTO)
    14h 17m
    0
  • Vanilice sa orasima
    11h 21m
    0