Одвијање саобраћаја без застоја

18.07.2020. 09:23
0
ИЗВОР: Srna

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија без застоја, осим на дионицама на којима се изводе радови, коловози су суви и мјестимично влажни, а возачима се савјетује опрез због могућих одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На релацији Бањ Брдо-Бијељина-Рача до понедјељка, 20. јула, креће се ванредни превоз, па се возачима савјетује да поштују упутства лица из пратње.

Радови се изводе на ауто-путу Градишка-Бањалука, Љубиње-Требиње у мјесту Туље, Црна Ријека-Бјелајце, на подручју Власенице, Приједора, Прњавора, Бањалуке, Котор Вароша, Брода, на подручју Добоја према граници са ФБиХ, те дионицама Дрињача-Милићи-Власеница, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, Укрина-Горња Вијака и Шековићи-Цапарде.

На подручју ФБиХ радови се изводе у тунелима Орманица на дионици Сребреник-Орашје, Винац на путу Јајце-Доњи Вакуф и Јасен на путу Прозор-Јабланица због чега је обустављен саобраћај, а у функцији су алтернативни правци.

Радови су и даље актуелни у тунелу Врандук код Зенице, те на мосту у насељу Рељево на путу Јошаница-Ступ, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду, гдје је саобраћај обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току су санације мостова на магистралним путевима Сребреник-Шићки Брод у мјесту Дреник, Олово-Семизовац преко ријеке Љубине, на улазу у Јајце, као и мост на петљи Блатуша код Зенице. На овим локацијама саобраћај се одвија успорено.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Из АМС-а подсјећају да граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Од 16. јула омогућен је улазак у БиХ за држављане земаља ЕУ и земаља Шенгена уз негативан пи-си-ар тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Странци који су у браку са БиХ држављанином/ком уз приложени вјенчани лист могу ући у БиХ без теста. Исто важи и за дјецу страних држављана, чији је један од родитеља БХ држављанин /за малољетну дјецу треба показати родни лист/.

Значи, могућност уласка у БиХ на основу блиског сродства /супружник, дијете/ без теста, остварују само брачни партнери или дјеца држављана БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра
Могућа поледица у ноћним часовима Могућа поледица у ноћним часовима
Успорен саобраћај због снијега Успорен саобраћај због снијега
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 27m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 37m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 29m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 28m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 22m
    0