Opozicija organizuje skupštinu na otvorenom u četvrtak: „Branimo ugled najznačajnije institucije“

05.09.2023. 14:41
0
IZVOR: katera.news

Narodni poslanici opozicije u Srpskoj organizuju skupštinu na otvorenom na platou Narodne skupštine Republike Srpske u četvrtak, 7. septembra, od 19.00 časova.

Kako se navodi u saopštenju klubova poslanika SDS, PDP, liste Za pravdu i red i Poslaničke grupe Narodnog fronta, sa građanima žele da razgovaraju o svim zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koje su SNSD i druge partije vlasti pogazile u posljednjih pet godina svojim djelovanjem u Sarajevu.

- U četvrtak branimo dignitet i ugled Narodne skupštine Republike Srpske, naše najznačajnije političke institucije. S obzirom na to da je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić negativno odgovorio na zahtjev poslanika koji su izabrani u Republici Srpskoj, a da je u međuvremenu održana još jedna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH na kojoj su usvojena još dva zakona - Zakon o organizaciji tržišta vina i Zakon o strancima, smatramo da je skupština na otvorenom prilika da narodni poslanici upoznaju građane sa ovim, ali i sa svim Zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koje je vlast prekršila u posljednjih pet godina vlasti u Sarajevu – saopštila je opozicija u Srpskoj, te pozvala sve građane Republike Srpske da se pridruže i razgovaraju o djelovanju političkih predstavnika vlasti u institucijama Republike Srpske koji, kako navode, već pet godina krše zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šta piše u nacrtu zakona koji vraća himnu "Bože pravde" Šta piše u nacrtu zakona koji vraća himnu "Bože pravde"
Dragana Čavka: Osjećam se kao Bošnjakinja Dragana Čavka: Osjećam se kao Bošnjakinja
Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom
Najčitanije
 • Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
  18h 30m
  0
 • Nije dolazio na posao šest godina, otkrili ga kad je trebao dobiti nagradu
  23h 12m
  1
 • Sokolac: Od danas redukcija vode
  17h 12m
  5
 • Opštinski odbor SDS Istočno Novo Sarajevo proslavio krsnu slavu (FOTO)
  17h 25m
  0
 • Haos na Zrću: Turisti pretrpjeli teške povrede
  15h 12m
  0