Opozicija organizuje skupštinu na otvorenom u četvrtak: „Branimo ugled najznačajnije institucije“

05.09.2023. 14:41
0
IZVOR: katera.news

Narodni poslanici opozicije u Srpskoj organizuju skupštinu na otvorenom na platou Narodne skupštine Republike Srpske u četvrtak, 7. septembra, od 19.00 časova.

Kako se navodi u saopštenju klubova poslanika SDS, PDP, liste Za pravdu i red i Poslaničke grupe Narodnog fronta, sa građanima žele da razgovaraju o svim zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koje su SNSD i druge partije vlasti pogazile u posljednjih pet godina svojim djelovanjem u Sarajevu.

- U četvrtak branimo dignitet i ugled Narodne skupštine Republike Srpske, naše najznačajnije političke institucije. S obzirom na to da je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić negativno odgovorio na zahtjev poslanika koji su izabrani u Republici Srpskoj, a da je u međuvremenu održana još jedna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH na kojoj su usvojena još dva zakona - Zakon o organizaciji tržišta vina i Zakon o strancima, smatramo da je skupština na otvorenom prilika da narodni poslanici upoznaju građane sa ovim, ali i sa svim Zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koje je vlast prekršila u posljednjih pet godina vlasti u Sarajevu – saopštila je opozicija u Srpskoj, te pozvala sve građane Republike Srpske da se pridruže i razgovaraju o djelovanju političkih predstavnika vlasti u institucijama Republike Srpske koji, kako navode, već pet godina krše zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Poslanici danas i o Izbornom zakonu Republike Srpske Poslanici danas i o Izbornom zakonu Republike Srpske
Najčitanije
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    13h 18m
    0
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    23h 22m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    20h 49m
    0
  • Nađa Rudakijević, učenica OŠ „Petar Petrović Njegoš“, nagrađena na likovnom konkursu Crvenog krsta
    20h 7m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    42m
    0