Опозиција организује скупштину на отвореном у четвртак: „Бранимо углед најзначајније институције“

05.09.2023. 14:41
0
ИЗВОР: katera.news

Народни посланици опозиције у Српској организују скупштину на отвореном на платоу Народне скупштине Републике Српске у четвртак, 7. септембра, од 19.00 часова.

Како се наводи у саопштењу клубова посланика СДС, ПДП, листе За правду и ред и Посланичке групе Народног фронта, са грађанима желе да разговарају о свим закључцима Народне скупштине Републике Српске које су СНСД и друге партије власти погазиле у посљедњих пет година својим дјеловањем у Сарајеву.

- У четвртак бранимо дигнитет и углед Народне скупштине Републике Српске, наше најзначајније политичке институције. С обзиром на то да је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић негативно одговорио на захтјев посланика који су изабрани у Републици Српској, а да је у међувремену одржана још једна сједница Представничког дома Парламента БиХ на којој су усвојена још два закона - Закон о организацији тржишта вина и Закон о странцима, сматрамо да је скупштина на отвореном прилика да народни посланици упознају грађане са овим, али и са свим Закључцима Народне скупштине Републике Српске које је власт прекршила у посљедњих пет година власти у Сарајеву – саопштила је опозиција у Српској, те позвала све грађане Републике Српске да се придруже и разговарају о дјеловању политичких представника власти у институцијама Републике Српске који, како наводе, већ пет година крше закључке Народне скупштине Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    4h 15m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    22h 37m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    23h 52m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    19h 45m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    22h 51m
    1