Опозиција организује скупштину на отвореном у четвртак: „Бранимо углед најзначајније институције“

05.09.2023. 14:41
0
ИЗВОР: katera.news

Народни посланици опозиције у Српској организују скупштину на отвореном на платоу Народне скупштине Републике Српске у четвртак, 7. септембра, од 19.00 часова.

Како се наводи у саопштењу клубова посланика СДС, ПДП, листе За правду и ред и Посланичке групе Народног фронта, са грађанима желе да разговарају о свим закључцима Народне скупштине Републике Српске које су СНСД и друге партије власти погазиле у посљедњих пет година својим дјеловањем у Сарајеву.

- У четвртак бранимо дигнитет и углед Народне скупштине Републике Српске, наше најзначајније политичке институције. С обзиром на то да је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић негативно одговорио на захтјев посланика који су изабрани у Републици Српској, а да је у међувремену одржана још једна сједница Представничког дома Парламента БиХ на којој су усвојена још два закона - Закон о организацији тржишта вина и Закон о странцима, сматрамо да је скупштина на отвореном прилика да народни посланици упознају грађане са овим, али и са свим Закључцима Народне скупштине Републике Српске које је власт прекршила у посљедњих пет година власти у Сарајеву – саопштила је опозиција у Српској, те позвала све грађане Републике Српске да се придруже и разговарају о дјеловању политичких представника власти у институцијама Републике Српске који, како наводе, већ пет година крше закључке Народне скупштине Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Шта пише у нацрту закона који враћа химну "Боже правде" Шта пише у нацрту закона који враћа химну "Боже правде"
Драгана Чавка: Осјећам се као Бошњакиња Драгана Чавка: Осјећам се као Бошњакиња
Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом
Најчитаније
 • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
  2h 41m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  21h 59m
  2
 • Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?
  23h 17m
  0
 • Требињци уловили сома на Билећком језеру, дужине скоро два метра
  15h 34m
  2
 • Најбржи начин да расхладите аутомобил који је био паркиран на сунцу
  23h 57m
  0