Opština Istočna Ilidža će sufinansirati platu za pedijatra u Domu zdravlja Istočno Sarajevo

08.07.2022. 14:22
0
IZVOR: katera.news

Na današnjoj sjednici opštine Istočna Ilidža odbornici SDS-a još jednom su ukazali na problem nedostatka pedijatara u Domu zdravlja Istočno Sarajevo.

Na njihovu inicijativu jednoglasno su usvojeni zaključci kojima se Opština Istočna Ilidža obavezuje da u Budžetu za narednu godinu planira sredstva za sufinansiranje plate pedijatra koji će biti zaposlen u Domu zdravlja „Istočno Sarajevo“.

Kako su istakli, odlaskom u penziju doktorice Kose Bozalo i Mirsade Salman ovo mjesto je ostalo upražnjeno. Iako su, sticajem okolnosti doktorice i dalje aktivne i na usluzi najmlađim sugrađanima, ovo predstavlja jedan od najvećih problema primarne zdravstvene zaštite.

Inicijativa odbornika SDS-a u SO Istočna Ilidža ima za cilj stvaranje uslova koji će privući pedijatre da prihvate ovaj posao, za čije će obavljanje Dom zdravlja isplaćivati platu, a Opština Istočna Ilidža sufinansirati dio plate.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža
Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži Svečana akademija povodom Đurđevdana u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    11h 32m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    11h 46m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    14h 3m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    11h 38m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    3h 53m
    0