Општина Источна Илиџа ће суфинансирати плату за педијатра у Дому здравља Источно Сарајево

08.07.2022. 14:22
0
ИЗВОР: katera.news

На данашњој сједници општине Источна Илиџа одборници СДС-a још једном су указали на проблем недостатка педијатара у Дому здравља Источно Сарајево.

На њихову иницијативу једногласно су усвојени закључци којима се Општина Источна Илиџа обавезује да у Буџету за наредну годину планира средства за суфинансирање плате педијатра који ће бити запослен у Дому здравља „Источно Сарајево“.

Како су истакли, одласком у пензију докторице Косе Бозало и Мирсаде Салман ово мјесто је остало упражњено. Иако су, стицајем околности докторице и даље активне и на услузи најмлађим суграђанима, ово представља један од највећих проблема примарне здравствене заштите.

Иницијатива одборника СДС-а у СО Источна Илиџа има за циљ стварање услова који ће привући педијатре да прихвате овај посао, за чије ће обављање Дом здравља исплаћивати плату, а Општина Источна Илиџа суфинансирати дио плате.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    18h 57m
    9
  • Сутра празник Цвијети
    19h 3m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    19h 11m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    9h 52m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    21h 28m
    0