Opština Istočna Ilidža pristupila BFC SEE programu sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja

28.09.2023. 14:17
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović potisao sa Privrednom komorom Republike Srpske Ugovor o sprovođenju programa sertifikacije lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem u skladu sa zahtjevima standarda BFC SEE (Business Friendly Certification South East Europe).

Kako su naveli iz opštine Istočna Ilidža, ovim ugovorom opština se obavezuje da će izvršiti niz radnji u sporovođenju postupka provjere lokalnih samouprava u skladu sa zahtjevima standarda BFC SEE, a sve sa ciljem dodjele sertifikata i dobijanja odobrenja za korišćenje znaka BFC SEE.

- Program sertifikacije daje opštinama i gradovima plan reformi i jasne smjernice kako da kreiraju dobru poslovnu klimu i uvedu međunarodno priznate standarde efikasne i transparentne lokalne administracije – naveli su iz ove lokalne zajednice.

Dodaju da proces sertifikacije traje 12 mjeseci, kao i da će ovaj program unijeti brojne pozitivne promjene u opštinsku administraciju, što će u konačnici rezultovati dobijanjem sertifikata povoljnog poslovnog okruženja u skladu sa standardima BFC SEE.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO) Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    18h 40m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    18h 47m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    15h 29m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    10h 7m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    10h 39m
    0