Општина Источна Илиџа приступила BFC SEE програму сертификације повољног пословног окружења

28.09.2023. 14:17
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић потисао са Привредном комором Републике Српске Уговор о спровођењу програма сертификације локалних самоуправа са повољним пословним окружењем у складу са захтјевима стандарда BFC SEE (Business Friendly Certification South East Europe).

Како су навели из општине Источна Илиџа, овим уговорoм општина се обавезује да ће извршити низ радњи у споровођењу поступка провјере локалних самоуправа у складу са захтјевима стандарда BFC SEE, а све са циљем додјеле сертификата и добијања одобрења за коришћење знака BFC SEE.

- Програм сертификације даје општинама и градовима план реформи и јасне смјернице како да креирају добру пословну климу и уведу међународно признате стандарде ефикасне и транспарентне локалне администрације – навели су из ове локалне заједнице.

Додају да процес сертификације траје 12 мјесеци, као и да ће овај програм унијети бројне позитивне промјене у општинску администрацију, што ће у коначници резултовати добијањем сертификата повољног пословног окружења у складу са стандардима BFC SEE.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 26m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    4h 50m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    3h 5m
    9
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    19h 34m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    4h 44m
    0