Opština Istočna Ilidža usvojila Prijedlog budžeta za 2021. godinu

28.12.2020. 12:54
0
IZVOR: Katera

Na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojeni su Nacrt rebalansa budžeta opštine Istočna Ilidža za 2020. godinu kao i Prijedlog budžeta za narednu godinu.

Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Zoran Avram rekao je da je ovo bila teška godina za sve, posebno za privredu i ekonomiju kojima je pandemija korona virusa nanijela ogromne štete.

-  Pomijeranje izbora dovelo je do ubrzanog tempa rada na važnim strateškim dokumentima, ali zahvaljujući svim odbornicima došli smo do toga da možemo usvojiti Nacrt rebalansa budžeta za 2020. godinu. Usvojeni nacrt sada ide u Ministarstvo finansija Republike Srpske, nadamo se da ćemo dobiti njihovu saglasnost i da ćemo moći usvojiti Rebalans budžeta do kraja ove godine – rekao je Avram.

Slika

On je dodao da se Rebalansom budžeta pokušalo pomoći privredi, srednjim i malim preduzećima, kako bi se sanirale posljedice koje je izazvao kovid 19.

-  Ove godine smo od Grada Istočno Sarajevo dobili 600 000 KM, od čega je 200 000 bilo za otkup ulice prema gimnaziji, dok je 400 000 bilo namijenjeno za kapitalne projekte koji su rađeni na teritoriji opštine Istočna Ilidža – naglasio je Avram.

Avram ističe da je Prijedlog budžeta za narednu godinu usvojen, ali da će u martu ili aprilu doći do Rebalansa budžeta jer je, kako objašnjava Avram, rađen u teškoj situaciji i izbornoj godini.

-  Zbog izbora nismo znali da li će stari ili novi saziv usvajati budžet, tako da je ovo planirani budžet pomoću kojeg ćemo moći funkcionisati u narednoj godini. Mislim da ćemo morati uraditi i Rebalans budžeta kako bismo uskladili ostavke i kako bi načelnik mogao uraditi projekte koje je obećao u četverogodišnjem periodu – zaključio je Avram.

Slika

Šef kluba poslanika SNSD-a Vladimir Ćosović rekao je da odbornici ove stranke nisu podržali usvajanje Rebalansa budžeta opštine Istočna Ilidža za 2020. godinu jer je to, kako ističu, „izborni Rebalans budžeta“.

Takođe, on je dodao da i u Prijedlogu budžeta za nerednu godinu ima stavki sa kojima se odbornici SNSD-a ne slažu zbog čega i nisu glasali za njegovo prihvatanje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    17h 4m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    21h 37m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    19h 11m
    2
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    20h 17m
    0
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    20h 39m
    0