Opština Istočno Novo Sarajevo 9. i 10. juna obilježiće Dan i krsnu slavu - Spasovdan

07.06.2021. 20:59
0
IZVOR: Katera

Opština Istočno Novo Sarajevo proslaviće Dan i krsnu slavu Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan ove godine u skromnijim uslovima zbog pandemije virusa korona, kroz raznovrstan program Spasovdanskih svečanosti.

U srijedu, 9. juna rukovodstvo Opštine na čelu sa načelnikom Jovanom Katićem održaće sastanak sa predstavnicima Grada Trebinja od 10:30 časova, a zatim u 12:30 će biti otvorena "Hercegovačka kuća" u prostoru nove sportske dvorane na Trgu Srbija.

Istog dana, u 14:00 časova načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo ugostiće delegaciju opštine Budva, a izjave za medije predviđene su na Trgu Srbija nakon sastanka.

U toku istog dana održaće se akcija dobrovoljnog darivanja krvi u novoizgrađenoj sportskoj dvorani od 15:00 časova.

U toku večeri, od 18:00 časova počeće Svečana Spasovdanska akademija na Trgu Republike Srbije, nakon čega će svečano biti otvorena i puštena u funkciju nova sportska dvorana.

Najavljeno je da će Svečanoj akademiji i otvaranju nove sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu prisustvovati predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na dan Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, u hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Miljevićima biće služena Sveta liturgija u 09:00 časova, nakon čega će u porti hrama biti održana litija i služen koktel nakon liturgije od 10:30 časova.

Predstavnici opštine Istočno Novo Sarajevo će u 12:00 časova položiti vijence i odati počast poginulim borcima ispred spomenika "Slava srpskom borcu", prekoputa zgrade Opštine.

Tokom večeri 10. juna, od 19:00 časova, u foajeu Kulturnog centra, biće održana izložba fotografija "INSpiracija" i dodjela nagrada autorima fotografija. 

U 19:30 časova na Trgu Republike Srbije održaće se koncert Kulturno-umjetničkog društva "Slavija" iz Istočnog Novog Sarajeva.

Slava i Dan opštine nas obavezuju na privrženost i zahvalnost Vama, i svakom stanovniku naše lokalne zajednice, uz želju da ove godine i sve naredne dane u idućim godinama dočekamo u zdravlju, sreći, ličnom i zajedničkom uspjehu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu
Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
Počeo „Lut fest 2024" U Istočnom Sarajevu Počeo „Lut fest 2024" U Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    8h 41m
    2
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    9h 54m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    10h 34m
    0
  • Treslo se tlo: Zemljotres kod Kneževa
    8h 30m
    0
  • Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
    2h 57m
    0