Opština Istočno Novo Sarajevo uspostavila saradnju sa Arhivom BiH

14.04.2022. 14:21
0
IZVOR: srna.rs

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je Srni da je danas potpisao veoma važan Protokol o saradnji sa Arhivom BiH kojim će biti uspostavljena ozbiljna saradnja u oblasti naučno-istraživačkog rada, inovacija, kulture i umjetnosti, te publicistike.

Katić je rekao da je Protokol potpisao sa direktorom Arhiva BiH Danijelom Mrdom, te naveo da će se saradnja odvijati u okviru zajedničkih projekata i izložbi, te drugih skupova i djelovanja na drugim područjima od zajedničkog interesa.

Prema njegovim riječima, prva zajednička aktivnost biće veliki izazov, ali i veliki ponos - u okviru manifestacije "Principovi dani" i povodom 30 godina opštine Istočno Novo Sarajevo.

Slika

Katić je pojasnio da će organizovati izložbu o sarajevskom atentatu, predstavljajući autentične istorijske materijale i prikaze jedne istorijske epohe.

On napominje da će u narednom periodu stručni timovi obje institucije raditi na selekciji i koncipiranju same postavke, te će građani u junu imati priliku da vide neke od najvrednijih komada građe iz istorije.

- U narednim godinama planiramo istoriju sarajevskih Srba prikazati kroz autentične prikaze i istorijske dokaze bitisanja i života našeg naroda na ovim prostorima, čuvajući istinu od zaborava - istakao je on.

Katić je zahvalio Mrdi i njenim saradnicima za dobrodošlicu i iscrpnu prezentaciju dostupnih materijala, uz uvjerenje da će potpisani Protokol biti početak plodonosne saradnje i velikih rezultata.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Katić: Najveći mirnodopski egzodus jednog naroda Katić: Najveći mirnodopski egzodus jednog naroda
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 25m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    2h 49m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    23h 42m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    17h 33m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    2h 43m
    0